21-3-2012 | Op donderdag 29 maart 2012 zal de Montblanc Collection Princesse Grace de Monaco voor het eerst exclusief in Nederland te zien zijn.

Op deze avond organiseert Montblanc in samenwerking met L’Officiel NL magazine een bijzondere avond, waarbij naast de exclusieve vertoning van de Collection Princesse Grace de Monaco tevens een veiling zal plaatsvinden van collectiestukken die door Nederlandse modeontwerpers beschikbaar zijn gesteld. De opbrengst van deze veiling gaat naar de Academy of Inspiration.

De Princesse Grace de Monaco Collection is reeds tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) door Montblanc gelanceerd, maar wordt op 29 maart a.s. voor het eerst in Nederland getoond. De collectie is een eerbetoon aan actrice, stijlicoon en prinses Grace Kelly. Het hoeft geen betoog dat Princesse Grace de Monaco door haar elegantie en schoonheid een rolmodel was voor miljoenen mensen. Ze kan worden beschouwd als één van de belangrijkste stijliconen en belangrijkste talenten van haar generatie. De actrice en prinses heeft zich tijdens haar leven ingezet voor verschillende liefdadigheidsprojecten. Montblanc deelt de waarde van de prinses wat betreft persoonlijke ontplooiing en medeleven en steunt al jaren kunstenaars en culturele initiatieven.

De Princesse Grace de Monaco Collection van Montblanc bestaat uit High Jewellery, Fine Jewellery, diverse luxe schrijfinstrumenten en exclusieve horloges.
De speciale uurwerkcollectie van Montblanc bestaat uit een editie High Jewellery horloge editie beperkt tot 8 exemplaren en een High Jewellery horloge editie beperkt tot 29 exemplaren. Daarnaast brengt Montblanc een roestvrij stalen model voor dagelijks gebruik.

Uiteraard hebben de horloge edities met elkaar gemeen dat sprake is van een verfijnd, charmant en tijdloos vrouwelijk ontwerp waarin Montblanc haar expertise op het gebied van horlogemaken en deskundigheid op het gebied van juwelen laat samenkomen.

Geheel in de geest van Princess Grace vindt er deze avond ook een veiling plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan the Academy of Inspiration, een sinds maart 2012 door L’Officiel NL opgezet liefdadigheidsproject dat kinderen in een Zuid-Afrikaanse sloppenwijk stimuleert hun creatieve talenten te ontwikkelen. Benthe Tupker van veilinghuis Christie’s zal optreden als veilingmeester. De Nederlandse modeontwerpers Viktor & Rolf, Ilja Visser, Jantine van Peski, Iris van Herpen X United Nude, Michael van der Ham, Bas Kosters, Claes Iversen en Spijkers & Spijkers stellen collectiestukken beschikbaar.

Vanaf 20 maart kunnen geïnteresseerden de veilingstukken online bekijken en een bod uitbrengen via: www.lofficielmagazine.nl/benefietveiling-academy-of-inspiration/Over The Academy of Inspiration.

Pin It on Pinterest

Share This