U-Boat Capsule

Italo Fontana presenteert een vernieuwde versie van de U-BOAT Capsule.

Het Capsulemodel is rechtstreeks geïnspireerd door de eerste duikcapsules, en werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens Baselword 2015.

Gefascineerd door deze duikcapsules uit de vroege jaren ’30, ontwierp Italo dit horloge met de karakteristieke kenmerken van deze capsules in het achterhoofd, zoals de bolvormige capsules met waterdruk bestendige patrijspoorten die ervoor zorgden dat de mensen in de cabine de (enorme) druk konden overleven. Deze patrijspoorten van deze bolvormige capsules werden gemaakt van zeer sterk glas en werden met behulp van een hefboomconstructie zodanig aan het buitenoppervlak geklemd dat de capsule waterdicht bleef.

U-Boat Capsule | Alles over Horloges

De capsule modellen van U-BOAT maakt gebruik van een gepatenteerd systeem om het glas te klemmen via een externe bevestiging op 5 uur en twee hefbomen die geblokkeerd worden door een derde hefboom op 3 uur alsmede bijzondere borgbouten die het koepelvormige hesalite horlogeglas tegen de waterdichte pakking drukken en waarmee zowel de binnen als buitendruk kan worden weerstaan.

Dit systeem beschermd het glas en daarmee het horloge tegen (grote) drukverschillen. Een ander voordeel van deze constructie is dat het glas kan worden verwijderd of vervangen zonder bijvoorbeeld de bezel of lunette te moeten verwijderen.

U-Boat Capsule | Alles over Horloges

De 2017 editie van de U-BOAT Capsule wordt geleverd met een zwarte wijzerplaat met daarop Arabische cijfers, waarop naast de uren, minuten en centrale secondewijzer ook de datum (bij 10 uur) en een subdial voor de vierentwintig uur aanduiding (op 3 uur) afleesbaar zijn. De wijzers en cijfers zijn uitgerust met superluminova voor een goede afleesbaarheid in het donker. De capsule wordt geleverd in een gelimiteerde oplage van 288 horloges.

Specificaties Capsule

UurwerkAutomatisch
Robijnen25
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 38 uur
MateriaalTitanium
Diameter50 mm
Kastdikte23,30 mm
WijzerplaatZwart
HorlogeglasHexalite (kunststof)
KastdekselNiet transparant, geschroefd
HorlogebandZwart rubberen band
HorlogebandsluitingGespsluiting
Waterresistant100 meter (10 BAR)
FunctiesUren, minuten, centrale secondewijzer, datum en dag/nacht indicatie (24 uursaanduiding)
Limited edition288

Zie voor meer informatie U-BOAT.

Pin It on Pinterest

Share This