25 april 2013 | Het Nieuw-Zeelandse horlogehuis Magrette presenteert met trots drie nieuwe modellen binnen de Regattare collectie.

Magrette Regattare Tiki

De naam Magrette zal wellicht niet bij iedereen een aha-erlebnis oproepen. Magrette is opgericht door Dion Wynyard McAsey, a real born Kiwi (Nieuw Zeeland). Dion kreeg op zijn 7e verjaardag een automatisch horloge van zijn moeder en daardoor was zijn passie voor horloges geboren. De passie werd omgezet in de opstart van een eigen horlogemerk toen hij als managing director bij een reclamebureau ontwerpen maakte voor een Frans-Canadees horlogemerk. Tijdens die werkzaamheden borrelde bij zichzelf de vraag op waarom hij niet zijn eigen horlogemerk in de markt zette… Dit leidde tot de start van een eigen horlogemerk onder de naam Magrette. De naam Magrette is ontstaan uit een combinatie van de woorden ‘Mysterious, Alluring, Old World and Strong’ (mysterieus, verleidelijk, oude wereld en sterk) en wordt uitgesproken als Mar-gret-tee.

reg2013-ssb-2

De nieuwe Regattare Tiki betreft een gemodificeerde versie van het bestaande Regattare horloge. De geborstelde en gepolijste roestvrij stalen (of PVD) horlogekast heeft een diameter van 44 mm (exclusief de geschroefde kroon). Door de transparante bodemkast is het Miyota 9015 uurwerk te zien dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Het automatische uurwerk beschikt over een gangreserve van 42 uur. Op de blauwe of zwarte wijzerplaat zijn de uren, minuten en seconden afleesbaar. De wijzers en uurindexen zijn voorzien van superluminova om de tijd ook in het donker af te kunnen lezen. Het horloge is waterdicht is tot 500 meter onder water en is uitgerust met een heliumventiel. Het horloge wordt om de pols gedragen door een lederen horlogeband met gesp-sluiting.

reg2013-ssb-1

De Regattare Tiki wordt in drie kleurvariaties aangeboden: in roestvrij staal met blauwe of zwarte wijzerplaat of in zwart PVD met zwarte wijzerplaat. De horloges worden geleverd in een stijlvolle canvas verpakking. De oplage is gelimiteerd tot 600 stuks per model. De eerste modellen zullen eind juli 2013 beschikbaar zijn. De adviesprijs bedraagt $ 465,- US dollar voor de roestvrij stalen modellen en $ 495,- voor het zwarte PVD model. De verzendkosten bedragen $ 30,- wereldwijd.

reg2013-ssb-5

Zie voor meer informatie ook www.magrette.eu.

reg2013-ss-1

Pin It on Pinterest

Share This