Het Zwitserse horlogehuis Longines en Gassan werken dit jaar 30 jaar samen. Ter ere van dit jublileum lanceert Longines een horloge naar het ontwerp van zijn klassieke Weems Second-Setting Watch, dat in 1929 werd ontworpen. De limited edition heeft een symbolische oplage van dertig exemplaren en is uitsluitend verkrijgbaar bij Gassan Diamonds.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

De Weems Second-Setting Watch is een innovatie van Philip van Horn Weems, meester van navigatie-instrumenten. Het was Weems die de fameuze piloot Charles Lindbergh leerde navigeren, voordat Lindbergh in 1927 de eerste trans atlantische non-stop solovlucht van New York naar Parijs volbracht.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

Kenmerkend aan de Weems Second-Setting Watch is de draaiende tweede wijzerplaat in het centrum van het horloge. Deze tweede wijzerplaat is met een drukknop aan te passen aan de secondewijzer. Hierdoor konden piloten makkelijker hun horloge aanpassen aan de tijdmeldingen die ze onderweg via radiosignalen opvingen. Het aanhouden van de correcte tijd op de vliegroute was essentieel om nauwkeurig te kunnen navigeren.

In de jubileum Longines Weems Second-Setting Watch is dit element nog steeds aanwezig. Het design van de 47,50 mm kast met de opvallende, speciaal voor piloten gemaakte, uivormige kroon en witgelakte wijzerplaat en de binnenste seconde-ring, is vrijwel hetzelfde als dat van het originele model dat in 1929 werd ontworpen.

Logines jubileum Gassan | Alles over Horloges

Dit speciale model is voorzien van een verfijnd designaccent dat typerend is voor Gassan. Op de 30 minuten positie van de tweede wijzerplaat is namelijk een Gassan diamant gezet en in verschillende facetten van het horloge komt het herkenbare Gassan-blauw terug.

Longines-Gassan | Alles over Horloges

De limited edition van de Longines Weems Second-Setting Watch is exclusief verkrijgbaar bij Gassan. De advies winkelverkoopprijs bedraagt € 4.990,00.

De feestelijke lancering van dit limited edition Longines Weems Second-Setting Watch vindt plaats in de Gassan stand tijdens de komende Masters of LXRY. De Masters of LXRY vindt plaats van 7 tot en met 11 december in de RAI Amsterdam.

Pin It on Pinterest

Share This