1 oktober 2012 | Afgelopen donderdag 27 september 2012 was het precies 180 jaar geleden dat het merk Longines werd opgericht. Om die mijlpaal luister bij te zetten vierde Longines afgelopen donderdag haar 180e verjaardag in Saint-Imier (Zwitserland), niet alleen de stad waar Longines in 1832 werd opgericht maar ook de stad waar het merk nog steeds zeer prominent aanwezig is.

Walter Känel, directeur van Longines

Indachtig haar 180e verjaardag werden 180 VIPs, lokale politici, vertegenwoordigers van de Swatch Group en journalisten hartelijk welkom geheten op het heugelijke evenement en luisterden naar diverse sprekers, waaronder Walter Känel, directeur van Longines en Nick Hayek, voorzitter van de Executive Management Board van de Swatch Group. Uiteraard passeerden diverse hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van Longines de revue. Tevens werd diverse malen het belang van de nauwe band tussen Longines en de stad Saint-Imier benadrukt.

Nick Hayek, voorzitter van de Executive Management Board van de Swatch Group

Op het evenement presenteerde Pierre-Yves Donzé zijn nieuwste boek: “Longines – From a Family Business to a Global Brand”. Een boek dat de geschiedenis van Longines beschrijft vanaf het prille begin tot de huidige status als wereldbekend merk. Pierre-Yves Donzé is ondermeer bekend van zijn boek “History of the Swiss Watch Industry”.

Een ander hoogtepunt van de dag was de officiële heropening van het Longines Museum. Een eerste kamer die gewijd was aan de geschiedenis van Longines werd in 1992 geopend door wijlen Nicolas G. Hayek, oprichter en voorzitter van de SMH Group (de voorloper van de huidige Swatch Group). Ter gelegenheid van de 180e verjaardag is het museum dit jaar gerenoveerd en biedt de bezoekers een fraaie en interessante inkijk in de verschillende aspecten van de rijke geschiedenis van Longines.

De openingsceremonie bestond uit het doorknippen van een lint door Elisabeth Baume-Schneider, voorzitter van de regering van het het kanton Jura, Philippe Perrenoud, lid van de Zwitserse Raad van Staten voor het kanton Bern, Philippe Gnaegi, voorzitter van de Zwitserse Raad van State, samen met de burgemeester van Saint-Imier, Stephane Boillat en Walter von Känel, directeur van Longines.

Na de opening kregen de gasten de de gelegenheid om het gerenoveerde museum te bezichtigen en het erfgoed van Longines te bewonderen.

Zie ook www.longines.com.

Pin It on Pinterest

Share This