Longines Conquest V.H.P.

Het Zwitserse horlogehuis Longines lanceerde onlangs in het Neuchâtel Observatory de Conquest V.H.P.-collectie.

Het lanceren van de Conquest V.H.P., wat staat voor Very High Precision, is voor Longines een terugkeer op haar meer dan bekend terrein. In de jaren 80 van de vorige eeuw was Longines een pionier en expert op het gebied van quartz horloges.

In 1954 ontwikkelde Longines het eerste quartz horloge dat een reeks van precisie records zou vestigen. In 1969 leidde de technologische innovatie van Longines tot de introductie van ultra-quartz, het eerste quartz polshorloge dat was ontworpen voor massaproductie. In 1984 lanceerde Longines de 1e Conquest V.H.P.

Ook de keuze voor het Neuchâtel Observartory als locatie voor de lancering van de nieuwe Conquest V.H.P. collectie kwam niet uit de lucht vallen: dit is de ‘historische’ locatie waar in 1954 het eerste quartz uurwerk van Longines werd gecertificeerd.

Longines Conquest V.H.P. | Alles over Horloges

De lancering van de nieuw Conquest V.H.P.-collectie is eigenlijk een relaunch van het model uit 1984, met dien verstande dat het hier een verdere precisering van de quartz technologie betreft met een combinatie van verfijnde techniek, grote precisie en een sportieve look.

De nieuwe Conquest V.H.P.-collectie is uitgerust met een quartz uurwerk dat door ETA exclusief voor Longines is ontwikkeld. Dit uurwerk kent een hoge mate van precisie (afwijking van + 5 seconden per jaar). Daarnaast is dit horloge uitgerust met een GPD-systeem, waarmee wijzers kunnen worden gereset na contact met een magnetisch veld. Ook zijn de horloges voorzien van een E.O.L-indicator, die aangeeft wanneer de batterij zijn beste tijd heeft gehad.

Longines Conquest V.H.P.

De collectie kent twee modellen. De ‘klassieke’ uitvoering betreft een model in roestvrij staal dat de uren, minuten, seconden en de datum weergeeft op een naar keuze blauwe, verzilverde, carbon of zwarte wijzerplaat. Dit model komt beschikbaar in modellen met een diameter van 41 en 43 mm en wordt om de pols gedragen door een roestvrijstalen band met vouwsluiting.

Longines Conquest V.H.P. | Alles over Horloges

Daarnaast is er ook een chronograaf model waarin eveneens kan worden gekozen uit een blauwe, verzilverde, carbon of zwarte wijzerplaat. Dit model komt beschikbaar in een diameter van 42 of 44 mm en wordt eveneens om de pols gedragen door een roestvrijstalen band met vouwsluiting.

Bij beide modellen zijn de wijzers en uurindexen voorzien van Superluminova voor goede afleesbaarheid in het donker en beide modellen zijn waterbestendig tot 50 meter.

Zie voor meer informatie Longines.

Pin It on Pinterest

Share This