2-5-2012 | Longines viert dit jaar haar 180e verjaardag en om dat te vieren lanceert de jarige dit jaar het hele jaar door nieuwe modellen… Het sinds 1832 in Saint-Imier gevestigde horlogehuis kent een rijke historie gekenmerkt door expertise en de elegante horlogemodellen. Ter illustratie van deze expertise en elegantie lanceert de jarige job de Longines Heritage 1940 en de Longines Heritage 1942.

De Longines Heritage 1940

De Heritage 1940 is gebaseerd op een Longines model uit 1940, vooral de hoge rand herinnert aan horloges uit die tijd. De rond stalen horlogekast heeft een diameter van 38,50 mm. Het horloge wordt aangestuurd door een automatisch kaliber L615 met een tikgetal van 28.800 en een gangreserve van 42 uur. De gelakte wijzerplaat is verkrijgbaar in wit of zwart en voorzien van 11 Arabische cijfers, want op 6 uur is de kleine seconde en de datum gepositioneerd.

De wijzers zijn van geblauwd staal (witte wijzerplaat) of Rhodium-plated (zwarte wijzerplaat). Het horloge wordt om de pols gedragen met een zwarte alligator lederen band voorzien van gesp-sluiting. De transparante kastbodem biedt goed zicht op het mechanische uurwerk.

Longines Heritage 1942
Zoals de jaaraanduiding al doet vermoeden is ook de Longines Heritage 1942 rechtstreeks gebaseerd op een Longines model uit 1942 dat in dat jaar werd uitgerust met een kaliber 13ZN. Het nieuwe jubileummodel heeft een rond stalen kast met een diameter van 40 mm.

Het kloppend hart wordt gevormd door een column-wheel chronograaf.Het betreft een automatisch kaliber L688 met een tikgetal van 28.800 en een gangreserve van 54 uur. Ook bij dit model is sprake van een wit gelakte wijzerplaat met geblauwde stalen wijzers of een zwart gelakte wijzerplaat met Rhodium-plated wijzers. Beide wijzerplaten zijn voorzien van 9 Arabische cijfers, om ruimte te laten voor de 30 minutentellen op 3 uur, de datum op 6 uur en de kleine seconde op 9 uur.

Aan de rand van de wijzerplaat is een tachymeter schaalverdeling afgebeeld. Het geheel wordt om de pols gedragen door eveneens een zwart alligator lederen band met gespsluiting.

Zie voor meer informatie www.longines.com.

Pin It on Pinterest

Share This