8 oktober 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Longines presenteert de Aviation Watch A-7. Het merk Longines kan bogen op een rijke geschiedenis in de luchtvaart. De nieuwe Longines A-7 is geïnspireerd op modellen die in de jaren 30 van de vorige eeuw werden ontwikkeld.

Deze modellen moesten voldoen aan strenge criteria als kwaliteit, precies en overzichtelijkheid om te worden geselecteerd door piloten en dienden volgens voorschrift van het Amerikaanse leger te zijn voorzien van de typenaam “A-7”. Het model waarop de Longines Aviation Watch A-7 is gebaseerd was een uurwerk van hoge kwaliteit en precisie. De nieuw gepresenteerde A-7 deelt deze kenmerken uiteraard met zijn illustere “voorganger”. Klik hier voor een fraai filmpje over de Longines A-7.

De Longines A-7 heeft een horlogekast met een indrukwekkende diameter van 49 mm waarbinnen een automatisch single push-piece column-wheel chronograaf kaliber L788 tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz). Zeer opvallend is de zwarte wijzerplaat die in een hoek van 50° naar rechts is gesitueerd. De hoek van de wijzerplaat is speciaal ontworpen om de chronograaf te dragen aan de binnenkant van de pols, waardoor de piloot het uurwerk af kan lezen zonder zijn pols te bewegen of de instrumenten los te laten.

De grote, witte Arabische cijfers maken het mogelijk om het horloge onder alle omstandigheden goed af te kunnen lezen, dus ook bij weinig licht of turbulentie. De single push-piece maakt het mogelijk de verschillende chronograaffuncties – starten, stoppen en resetten – met een druk op de enkele pusher in de kroon te bedienen. De wijzerplaat is rond de buitenrand voorzien van een tachymeterschaal. De kastbodem is voorzien van een scharnierend deksel, waarachter saffierglas is geplaatst om het fraaie mechanische uurwerk te kunnen bewonderen. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwart alligator lederen band.

Zie voor meer informatie ook www.longines.com.

Pin It on Pinterest

Share This