17 april 2013 | Tijdens Baselworld lanceert Linde Werdelin de SpidoLite II Tech in twee series van 75 stuks elk. De belangrijkste ontwikkeling bij de nieuwe series is een kast in een nieuwe legering, Alloy Linde Werdelin (ALW) genoemd, bestaande uit carbon, keramiek, goud en een keramische coating voor titanium.

Linde Werdelin SpidoLite II Tech Gold

Gedurende de afgelopen twee jaar heeft horlogehuis Linde Werdelin nieuwe materialen en composieten getest en ontwikkeld die het beste passen bij de horloges van Linde Werdelin. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de nieuwe SpidoLite II Tech. In het streven om de horlogekast lichter en sterker te maken, heeft Linde Werdelin zich vooral gericht op de combinatie van twee nieuwe materialen voor de binnen- en buitenkast. Om gewichtsvermindering te realiseren, bestaat de binnenkast van het horloge uit een sterke legering van ALW. ALW is een legering van metalen die 50% lichter zijn dan titanium.

De binnenkast die oorspronkelijk dezelfde sterkte heeft als staal, ondergaat een 25 micron behandeling om zijn oppervlakte te verharden terwijl tegelijkertijd een stralend rode of groene kleur zichtbar is door de holten van de skeleton buitenkast. Door 2/3 van de behandeling toe te passen op de ALW en 1/3 op het oppervlak, ontstaat een legering die sterker is dan staal.

Linde Werdelin SpidoLite II Tech

Voor de buitenkast ontwikkelde Linde Werdelin een nieuwe techniek, waarmee een optimale verhouding kan worden gerealiseerd tussen enerzijds het bewerkstelligen van gewichtsvermindering door het openwerken van de carbon horlogekast (skeletonneren) en anderzijds een horlogekast die nog steeds sterk genoeg is. Op de kast zijn vier titanium schroeven aangebracht om de kast flexibeler en steviger te maken en tevens om het carbon te beschermen.

De nieuwe SpidoLite II Tech wordt uitgebracht in twee gelimiteerde series van 75 stuks:
1. SpidoLite II Tech Gold – ALW binnenkast met skeletonised buitenkast in carbon en een 18 karaat rosé gouden bezel en kroon;
2. SpidoLite II Tech Green – ALW binnenkast met skeletonised buitenkast in carbon met keramische bezel en titanium kroon behandeld met een keramische coating.

Bijzonder is dat Linde Werdelin voor het eerst de serienummers van de limited editions in de gaten van de skeleton kast hebben gegraveerd.

Linde Werdelin Spidolite II Tech

De horlogekast van de SpidoLite II Tech series hebben een diameter van 44 x 46 mm en een hoogte van 15 mm. Daarbinnen klopt een mechanisch uurwerk kaliber LW04 dat speciaal voor Linde Werdelin is gemaakt door Valerien Jaquet van Concepto, een onafhankelijke uurwerkmaker uit La Chaux de Fonds. De transparante kastbodem biedt goed zich op het automatische uurwerk dat tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en beschikt over een gangreserve van 42 uur. De wijzerplaat bestaat uit twee lagen. De onderste wijzerplaat draagt het logo van Linde Werdelin en is voorzien van Côtes de Genève-decoratie.

Linde Werdelin SpidoLite II Tech

Op de bovenste wijzerplaat zijn de indexen afgebeeld die zijn voorzien van superluminova om de tijd ook in het donker goed af te kunnen lezen. Bij de SpidoLite II Tech Green is de bezel gemaakt van keramiek en de kroon van titanium en een nieuw ontwikkelde keramische coating. De SpidoLite II Tech Gold is voorzien van een 18 karaat rosé gouden bezel en kroon. De SpidoLite II Tech is waterdicht tot 100 meter onder water en wordt om de pols gedragen met een zwarte kalfslederen band voorzien van rode of groene stiksels.

De SpidoLite II Tech series zijn vanaf juli 2013 beschikbaar. De adviesprijs van de SpidoLite II Tech Gold Gold bedraagt € 17.500 exclusief BTW en de adviesprijs van de SpidoLite II Tech Green bedraagt € 13.000 exclusief BTW.

Zie ook www.lindewerdelin.com.
Linde Werdelin SpidoLite II Tech Green

Pin It on Pinterest

Share This