21 november 2012 | Tijdens de introductie van de Oktopus II Double Date Titanium Blue kondigde Linde Werdelin reeds de lancering aan van een model in rosé goud. Afgelopen week was het dan zover en introduceerde Linde Werdelin de Oktopus II Double Date met een horlogekast van titanium en 18 karaat rosé goud.

Bij de ontwikkeling van de Oktopus II Double Date Dive collectie is gebruik gemaakt van de opgedane ervaringen met de “Reef”, het gepatenteerde duikinstrument van Linde Werdelin. De constructie van het horloge is geïnspireerd op de apparatuur en gereedschappen uit het Linde Werdelin LAB, waar de beoordelingen van de Reef en het Oktopus horloge plaatsvinden.

“Na voltooïng van de complexe ontwikkeling van de Reef en de daarmee opgedane ongeëvenaarde in-house expertise, hadden we de unieke mogelijkheid te bedenken wat onze definitie van een eigentijds duikhorloge en duikinstrumentzou kunnen zijn en op basis daarvan hebben de Oktopus collectie ontworpen”, aldus Jorn Werdelin.

De constructie van de Oktopus II Double Date Titanium Rose Gold Case zorgt voor absolute waterdichtheid tot 300 meter (aldus Jorn Werdelin) en de gebruikte materialen als goud en titanium bieden de ultieme bescherming tegen corrosie. De kastbodem is voorzien van een afbeelding van een octopus, van de hand van Morten Linde.

Kenmerkend aan het horloge, nog los van de bijzonder geconstrueerde horlogekast, is de opengewerkte wijzerplaat die is opgebouwd uit twee lagen, waarbij de onderlaag is voorzien van Côtes de Genève decoratie om het effect van waterrimpelingen na te bootsen en de bovenste laag een visuele weergave van een octopus moet voorstellen. De twee lasergesneden tandwielen op 1 en 11 uur vormen de grote datum. Deze tandwielen, het logo van Linde Werdelin en de Arabische cijfers op 3, 6 en 9 uur zijn voorzien van superluminova voor een goede tijdweergave in het donker.

Het kloppend hart van de Oktopus II Double Date bestaat uit een door Linde Werdelin gemodificeerd Dubois Depraz uurwerk kaliber 14580. Dit automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van ca. 44 uur.

De Oktopus II Double Date Titanium Rose Gold is vanaf heden verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 88 stuks met een adviesprijs van bedraagt CHF 21.000 exclusief BTW.

Zie voor meer informatie ook www.lindewerdelin.com.

Pin It on Pinterest

Share This