29-3-2012 | Dit jaar is het 180 jaar geleden dat Auguste Agassiz het fundament legde voor Longines toen hij zich in 1832 vestigde in Saint-Imier. Om dat te vieren presenteert Longines een viertal limited editions ter illustratie van de jarenlange expertise, elegantie en precisie van het merk.

De Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph Limited Edition herinnert aan de historische inzet van Longines voor tijdmeting bij diverse sportevenementen. De limited edition is dan ook grotendeels gebaseerd op de eerste chronograaf die Longines in 1913 als polshorloge op de markt bracht met het kaliber 13.33Z. Het nieuwe model maakt gebruik van kaliber L788, een column-wheel chronograaf uurwerk die exclusief is ontwikkeld voor Longines. Dit jubileumhorloge stelt de drager in staat om de start, stop en reset functies van de chronograaf te activeren door een simpele druk op de enkele knop in de kroon.

De witte wijzerplaat is voorzien van zwarte Arabische cijfers met een heldere rode “12” en is gebaseerd op de wijzerplaat van het originele model. Dit model is verkrijgbaar in rosé goud en is vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 180 genummerde stukken.

Ook de dames worden door Longines niet vergeten. De Agassiz Limited Edition illustreert 180 jaar elegantie en traditie. Dit damesmodel heeft een ultra-dunne rosé gouden kast met een diameter van 25,50 mm en is bezet met 180 diamanten.

Het horloge is voorzien van een quartz uurwerk en de tijd valt af te lezen van een parelmoeren wijzerplaat met op elk uur een diamant. De kast wordt om de pols gedragen door een zwarte alligator band en is gelimiteerd tot 180 stuks.

Daarnaast brengt Longines ook de La Grande Classique de Longines Limited Edition, een ultradun model quartz horloge uitgevoerd in staal bezet met 180 diamanten. Op de wijzerplaat van parelmoer wordt elk van de 12 uren gemarkeerd door een diamant. Het horloge is voorzien van een stalen band en is eveneens gelimiteerd tot 180 stuks.

De Longines Lepine Limited Edition is een eerbetoon aan oprichter Auguste Agassiz en het eerste door hem geproduceerde zakhorloge. De Longines Lepine is voorzien van een mechanisch handopwinduurwerk met kaliber L878. Het zakhorloge wordt uitgevoerd in geel goud en heeft een witte wijzerplaat voorzien van zwart geschilderde Romeinse cijfers en de wijzers zijn van geblauwd staal. De achterzijde is voorzien van guilloche decoratie, die na opening zicht geeft op een gegraveerde gouden binnendeksel. Ook dit model heeft een, u raadt het al, gelimiteerde oplage van 180 stuks.

Zie ook www.longines.com.

Pin It on Pinterest

Share This