13 maart 2013 | Voor het zevende opeenvolgende jaar lanceert IWC Schaffhausen een speciaal horloge voor de ‘Laureus Sport for Good Foundation’.

Sinds 2005 is IWC Schaffhausen een van de drijvende krachten achter de Laureus Sport for Good Foundation. “Als een succesvolle wereldwijde onderneming in de sector van luxe goederen, is het onze tweede natuur om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en mensen ondersteuning te bieden die de meest moeilijke omstandigheden in het leven moeten overwinnen,” aldus Georges Kern, CEO IWC Schaffhausen. De motivatie voor de sociale betrokkenheid van IWC is duidelijk: “De Laureus Sport for Good Foundation ligt ons na aan het hart, omdat de sportprojecten die het organiseert perspectieven biedt aan kansarme jongeren over de hele wereld.”

Portugese Yacht Club Chronograph Edition 'Laureus Sport for Good Foundation'

Inmiddels is het ook een (goede) traditie dat IWC jaarlijks een exclusief horloge introduceert ten behoeve van de Laureus Sport for Good Foundation. De nieuwe creatie voor 2013 is de Portugese Yacht Club Chronograph Edition ‘Laureus Sport for Good Foundation’ die is gebaseerd op een horloge-icoon uit de Portuguese familie: de Portugese Yacht Club Chronograph, het meest succesvolle IWC horloge van de jaren 1960 en 1970.

De Portuguese Yacht Club Chronograph edition, waarvan de wijzerplaat in het gedistingeerde ‘Laureus’blauw is uitgevoerd, een kleur die synoniem staat voor hoop in een betere toekomst voor kansarme kinderen over de hele wereld, combineert sportieve elegantie met hoogstaande technische functies.

Het horloge wordt uitgerust met het vertrouwde IWC kaliber 89361 en is voorzien van een beschermde en geschroefde kroon, waardoor het horloge waterbestendig is tot 6 bar. Het automatische manufactuur uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 68 uur. De roestvrij stalen horlogekast heeft een diameter van 45,4 mm en is 14,5 mm dik.

Op de Laureus blauwe wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de datum (op 3 uur), de kleine seconde (op 6 uur) en de Flyback chronograaf (op 12 uur) afleesbaar. De centrale secondewijzer van de Flyback chronograaf is uitgevoerd in rood. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met vouwsluiting.

IWC PORTUGUESE YACHT CLUB

De kastbodem is voorzien van een speciale gravure. Deze gravure is gebaseerd op een tekening van de winnaar van de jaarlijks door IWC georganiseerde tekenwedstrijd in het kader van de projecten van de Laureus Foundation. De winnaar is Hakkini Hasanga Sandumal De Silva, een 12-jarige jongen uit Sri Lanka. De jury was onder de indruk van Hakkini’s interpretatie van het thema “Time to move”. Geheel in overeenstemming met de Olympische gedachte, toont zijn illustratie een sprinter, met concurrenten op de achtergrond, omringd door juichende fans. De Olympische vlam, het symbool van vrede en hoop, vlamt bovenaan de scène. Er is geen beter symbool om het motto van de Laureus Sport for Good Foundation uit te drukken: “Sport heeft de kracht om de wereld te veranderen”.

De oplage van de Portugese Yacht Club Chronograph Edition ‘Laureus Sport for Good Foundation’ is gelimiteerd tot 1.000 stuks. Zie ook www.iwc.com.

Portugese Yacht Club Chronograph Edition 'Laureus Sport for Good Foundation'

Pin It on Pinterest

Share This