21 maart 2013 | Het Zwitserse horlogehuis Laurent Ferrier en het Italiaanse porceleinhuis Meissen Italia hebben afgelopen maandag een strategische samenwerking aangekondigd op het het gebied van haute horlogerie.

Galet_Secret_Retouches_Presentation.indd

Tijdens Baselworld 2013 zullen Laurent Ferrier en Meissen Italia het eerste product van hun samenwerking aan het grote publiek tonen. Ter gelegenheid van hun samenwerking zullen twee one-of-kind (curieuze tegenstrijdigheid overigens, maar dat terzijde) Laurent Ferrier Galet Secret horloges met tourbillon aan het publiek worden gepresenteerd, waarvan de wijzerplaten zijn gemaakt van Meissen Italia porcelein die later met de hand zijn verfijnd.

Bijzondere noviteit is dat het in de (nabije) toekomst voor klanten mogelijk zal zijn om een wijzerplaat naar eigen ontwerp te laten maken. Het gezamenlijke avontuur van Laurent Ferrier en Meissen Italia vangt aan in 2014.

Meissen porcelein

Christian Kurtzke, CEO van de Meissen Group benadrukt de strategische dimensie van dit partnerschap: “Door de samenwerking met Laurent Ferrier stellen we onze exertise in het topsegment veilig. Deze samenwerking stelt ons in staat onafhankelijk van de grote luxury groepen te opereren en bovendien opent dit tal van opties voor de ontwikkeling van de Meissen juwelen en sieraden collectie.” Ook Laurent Ferrier is bijzonder content met de strategische alliantie: “De heer Kurtzke was bijzonder enthousiast over de bijna 40 jaar ervaring in haute horlogerie van Laurent Ferrier, als ook over de creativiteit die het merk ten toon spreidt.

Meissen porcelein

Beide bedrijven eren de traditie maar omarmen tevens ook innig de innovatie”, aldus Olivier Müller, CEO Laurent Ferrier. “Het is voor ons heel spannend om samen te gaan werken met dit merk dat al meer dan 300 jaar bekend is. We zijn nu in staat om onze klanten echte kunstwerken in het ‘Metiers d’Art’ segment te bieden. Qua techniek waren we daar al toe in staat, maar evenals bedrijven waarvan de wijzerplaten zijn uitgevoerd in emaille kunnen wij nu kunstwerken in porcelein bieden. Als je de buitengemene vaardigheden, precisie en de ongelooflijke aandacht voor details van de ambachtslieden van Meissen ervaart, zal iedereen begrijpen waarom deze twee bedrijven perfect bij elkaar passen.”

Beide bedrijven distribueren hun producten zeer selectief, wat betekent dat de exclusieve horloges van Meissen & Laurent Ferrier alleen verkrijgbaar zullen zijn bij speciaal geselecteerde ateliers en boetieks.

Zie ook www.laurentferrier.ch.

 

Pin It on Pinterest

Share This