17-6-2012 | Afgelopen vrijdagavond was allesoverhorloges.nl aanwezig bij de lancering van een nieuw Nederlands horlogemerk in het fraaie horloge-atelier Watch-Site, de eerste officiële dealer van Kuyl, gevestigd aan het chique Noordeinde in Den Haag. Initiatiefnemer, ontwikkelaar en eigenaar Jan Jaap Kuyl presenteerde onder toeziend oog van familie, vrienden, diverse horlogejournalisten en horlogeliefhebbers zijn nieuwe horlogecollectie onder de naam Kuyl.

Jan Jaap Kuyl heeft zich twee jaar bezig gehouden met de ontwikkeling van deze collectie die volledig door hem zelf is ontworpen. Zo heeft hij niet alleen de horlogekast getekend en uitgewerkt vanaf een A-4, maar ook de wijzerplaat met de Arabische cijfers, de wijzers en het logo zijn door hem ontworpen. Het resultaat mag zeker gezien worden. Het is een modern horloge met klassieke lijnen en frisse kleuren.

Bijzonder aan deze collectie is dat Kuyl liefhebbers de mogelijkheid biedt om zijn (of haar) horloge samen te stellen. Zo is er keus uit diverse kleuren wijzerplaat en diverse kleuren wijzers. Verder kan er ook gekozen worden uit diverse stijlen bezel en diverse soorten exclusief leren horlogebanden. Zo kan een ieder kiezen voor de combinatie die het beste bij hem of haar past. Probeert u zelf maar eens uw ideale horloge samen te stellen via de configurator. Kuyl hanteert voor alle configuraties eenzelfde prijs van € 1.500,-.

De redelijk forse horlogekast heeft een diameter van 44 mm en een hoogte van 11 mm. De transparante kastbodem biedt goed zicht op het kloppend hart dat wordt gevormd door een Zwitsers Sellita uurwerk kaliber SW200. Dit uurwerk is gebaseerd het ETA uurwerk 2824-2.

Leuk detail is dat de kastbodem is voorzien van de Nederlandse wapenspreuk “Je Maintiendrai”. Het automatische horloge heeft een gangreserve van 38 uur. Zoals al aangegeven kunt u kiezen uit diverse kleuren en materialen horlogeband. Het horloge wordt geleverd in een mooie presentatiebox en met een vouwsluiting en gespsluiting voor de horlogeband.

Zie voor meer informatie www.kuylwatches.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This