26 februari 2013 | Ter gelegenheid van de officiële heropening van de Chopard boetiek op de Rue du Rhône in Genève presenteerde het Zwitserse horlogehuis Chopard een nieuw horloge: L.U.C XPS Poinçon de Genève.

Chopard L.U.C XPS Poinçon de Genève

De L.U.C XPS wordt uitgevoerd in een platina horlogekast met een nachtblauwe wijzerplaat en de oplage is gelimiteerd tot 25 stuks. Het horloge is voorzien van het Poinçon de Genève. Het Poinçon de Genève (Zegel van Genève) bestaat sinds 1886 en vele horlogehuizen zouden hun horloges graag voorzien van dit kwaliteitszegel, dat garant staat voor excellente kwaliteit, hoogstaande precisie en jarenlange expertise.

Chopard heeft de heropening van de boetiek aangegrepen om de nieuwe L.U.C XPS te laten voldoen aan de criteria van het Poinçon de Genève. Het horloge is exclusief verkrijgbaar in de Chopard boetiek. De horlogekast is gemaakt van platina met een diameter van 39,5 mm en een hoogte van 7,13 mm. Op de geborstelde blauwe wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de datum (op 3 uur) en de kleine seconde (op 6 uur) afleesbaar.

Calibre L.U.C 96.01-L

Het kloppend hart van de nieuwe LUC XPS bestaat uit een automatisch manufactuur uurwerk met LUC kaliber 96.01-L dat tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur) en beschikt over een gangreserve van 65 uur. Dit volledig in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde uurwerk voldoet niet alleen aan de criteria van het Poinçon de Genève maar ook aan de criteria van het COSC, waarmee het zich kwalificeert als chronometer. De bruggen zijn voorzien van Côtes de Genève-decoratie. Op de platina kastbodem is met de hand het zegel van Genève gegraveerd. De LUC XPS wordt om de pols gedragen door een blauwe alligator lederen band met een 18 karaat witgouden gesp-sluiting.

De L.U.C XPS limited edition (referentie 161932-9001) is enkel verkrijgbaar in de Chopard boetiek.

Zie ook www.chopard.com.

161932-5001 L.U.C XPS Poináon de Genäve back

Pin It on Pinterest

Share This