Oris Hammerhead Limited Edition | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Oris lanceerde haar eerste duikershorloge in de jaren 60 van de vorige eeuw en sindsdien heeft Oris een nauwe band met de zeeën en oceanen van deze wereld. Die band is volgens het merk zo nauw, dat het de missie van Oris is om een bijdrage te leveren in het beschermen van de bedreigde inwoners van onze oceanen.

Een van die bedreigde inwoners zijn haaien. Volgens de verontrustende voorspelling van vooraanstaande deskundigen die de daling van de haaienpopulatie in de afgelopen 50 jaar wereldwijd hebben gevolgd, zal zonder ingrijpen de diersoort haai binnen 40 jaar tijd volledig uitgestorven zijn.

 

Oris Hammerhead Limited Edition

 

Om die – meer dan welkome – missie niet alleen in woord maar ook in daad te belijden, introduceert Oris de Hammerhead Limited Edition. Met deze limited edition wil Oris helpen voldoende geld in te zamelen voor een project tot behoud van haaien dat wordt uitgevoerd door de non-profit organisatie Pelagios Kakunjá, en ondersteund door Oris ambassadeur en professionele duiker Jérôme Delafosse.

De missie van Pelagios Kakunjá is om bewegingen en trekroutes van de maritieme jagers te leren begrijpen en doorgronden. Het nieuwste project dient om meer te leren over de trekroutes van de bedreigde hamerhaai (Sphyrna lewini) in de oostelijke Stille Oceaan.

Volgens de International Union for Conservation of Nature is de wereldwijde populatie van de hamerhaai met maar lieft 90% ten opzichte van 30 jaar geleden, heeft de wereldwijde populatie van de geschulpte hamerhaai daalde met maar liefst 90 procent ten opzichte van de afgelopen 30 jaar. Verontrustend is een understatement…

 

Oris Hammerhead Limited Edition

 

Dit verklaart overigens meteen wel de naam. De Hammerhead Limited Edition is gebaseerd op de tweede generatie Aquis collectie, die ook in 2017 is gelanceerd.

Het horloge is uitgevoerd met een roestvrijstalen kast met een diameter van 45,5 mm en is uitgerust met een grijze wijzerplaat waarop naast de uren, minuten en seconden ook op 3 uur de dag en datum kan worden afgelezen. De centrale secondewijzer is uitgevoerd in oceaanblauw. De wijzers en indexen zijn voor een goede afleesbaarheid in het donker, of zo u wilt onder water, voorzien van superluminova. De bezel kan uit veiligheidsoverwegingen maar naar één richting draaien.

Oris Hammerhead Limited Edition | Alles over Horloges

 

Het kloppend hart bestaat uit een automatisch uurwerk (Oris kal. 752, gebaseerd op Sellita SW 220-1). De kastbodem is vanzelfsprekend geschroefd en voorzien van een fraaie afbeelding van de hamerhaai als ook het gelimiteerde nummer. Het horloge wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met vouwsluiting.

De Oris Hammerhead Limited Edition is waterbestendig tot 50 bar en wordt leverbaar in een gelimiteerde oplage van 2.000 stuks. De Hammerhead wordt geleverd in een fraaie box met daarin eveneens een afbeelding van de Hamerhaai.

Alles over Horloges | Oris introduceert Hammerhead Limited EditionHebt u haaien lief en gaat hun voortbestaan u aan het hart? Aarzel dan niet. Levering naar verwachting rond juni 2017. Adviesprijs 2.550 CHF.

Zie voor meer informatie www.oris.ch.

Pin It on Pinterest

Share This