5-6-2012 | Afgelopen weekend behaalden Mark A. Hayek, President en CEO van Blancpain en co-rijder Peter Kox tijdens de Blancpain Endurance Series een klinkende overwinning op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk.

Na 3 uur racen onder zware regenval klommen beide rijders naar de eerste plaats in de Pro-Am categorie. De rijders toonden hun race vaardigheden door vanaf de start vanaf de 7e positie een voor een al hun tegenstanders in te halen, waaronder een professionele racer. Het duo eindigde bovendien als vierde in het overall klassement waaraan in totaal 53 auto’s deelnamen.

Het is al met al een hele prestatie om vanaf de 7e startpositie uiteindelijk als eerste te finishen, zeker vanwege de zware regen die de race tot een enorme uitdaging maakte. Het vergde dan ook het uiterste van de navigatievaardigheden van Peter Kox en een heel gewaagde inhaalactie van Marc A. Hayek om de eerste plaats veilig te stellen in de PRO-AM klasse. Maar het resultaat mag er zijn.

Peter Kox en Marc A. Hayek op het podium

Agenda Blancpain Endurance Series 2012

De Blancpain Endurance Series 2012 beslaan 6 ronden, waarvan de eerste plaatsvond op Monza, Italië. Onderstaand de agenda voor de komende ronden:
Zondag 1 juli 2012: Paul Ricard HTTT, Frankrijk
Zondag 29 juli 2012: Spa-Francorchamps, België
Zondag 23 september 2012: Nürburgring, Duitsland
Zondag 14 oktober 2012: Navarra, Spanje

Zie voor meer informatie www.blancpain-endurance-series.com.

Pin It on Pinterest

Share This