25 oktober 2012 | Het Zwitserse horlogehuis JeanRichard presenteert de 1681 horloge collectie.

De 1681 collectie is een eerbetoon aan Daniel JeanRichard, die een onmiskenbare bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de horloge-industrie in de Neuchâtel regio. Afgezien van de uitvinding van verschillende gereedschappen en machines, was Daniel JeanRichard ook de bedenker van het systeem van de verdeling van arbeid, waarbij de montage van de horloges verspreid over verschillende werkplaatsen en fabrieken plaatsvond.

Het jaartal 1681 is een verwijzing naar het jaar dat Daniel JeanRichard zijn eerste horloge vervaardigde. De in 1665 in Les Bressels (Zwitserland) geboren Daniel JeanRichard was al vroeg geïnteresseerd in mechaniek. Op enig moment kreeg hij een defect horloge. Met het nodige geduld en volharding besloot hij om het horloge te repareren. Wat begon met fascinatie werd al snel een passie voor de jonge Daniel, op dat moment pas 14 jaar oud. Beetje bij beetje verwierf hij kennis en de technieken om uurwerken te maken. In 1692 kwalificeerde hij zich als Meester klokkenmaker, de allereerste in de regio. Drie jaar later werd hij zowel horlogemaker als zilversmid.

De 1681 collectie bestaat uit 2 modellen, een roestvrij stalen horloge en een rosé gouden horloge. Overigens wordt het verschil in de modellen niet alleen bepaald door de verschillende materialen.

Het roestvrij stalen model heeft een horlogekast met een diameter van 41 mm en een dikte van 10,96 mm. Het horloge is uitgerust met automatisch manufactuur uurwerk kaliber JR1000 dat tikt met 28.800 tikken per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van tenminste 48 uur. De uurindexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal. Op de witte wijzerplaat zijn de uren, minuten, kleine seconde (op 6 uur) en de datum (op 3 uur) afleesbaar. Het geheel wordt om de pols gedragen door een zwart alligatorlederen band met een roestvrij stalen gesp-sluiting.

Het rosé gouden horloge heeft een horlogekast van 41 mm en een dikte van 10,06 mm en is eveneens uitgerust met automatisch manufactuur uurwerk JR1000. Op de witte wijzerplaat bij dit model prijken Arabische cijfers voorzien van lichtgevend materiaal. De seconden worden weergegeven door een centrale secondewijzer. Dit horloge is voorzien van een bruin alligatorlederen band met een rosé gouden gesp-sluiting.

Zie voor meer informatie www.jeanrichard.com.

Pin It on Pinterest

Share This