7-5-2012 | De Zwitserse manufactuur Jaeger-LeCoultre is zeer vereerd om op te mogen treden als officiële tijdwaarnemer bij de Diamond Jubilee Pageant, een belangrijke gebeurtenis om te vieren dat de Engelse Queen Elizabeth II 60 jaar lang op de troon zit. De Diamond Jubilee Pageant zal in de periode van
10-13 mei 2012 plaatsvinden op het privé-terrein van Windsor Castle in aanwezigheid van Queen Elizabeth.

Queen Elizabeth is de oudste regerende Britse vorst aller tijden. De koningin is nog gezond en lijkt voorlopig niet van plan afstand te doen van de troon ten gunste van haar 63-jarige zoon Prins Charles. Veel vorsten in de Britse geschiedenis regeerden tot hun dood.

Om deze gedenkwaardige gelegenheid te markeren heeft de gerenommeerde manufactuur Jaeger-LeCoultre een speciale gelimiteerde editie uitgebracht van de Reverso, de Grande Reverso Ultra Thin. Deze reverso is voorzien van het logo van het Diamond Jubilee Pageant en tevens voorzien van een herdenkingstekst en zal worden uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 6 stuks in een heren editie en 6 stuks in een dames editie.

De Reverso zag in 1931 het levenslicht en dit horloge maakte Jaeger-LeCoultre wereldberoemd. De Reverso heeft een 180° draaibare kast, zodat de wijzerplaat en het glas omlaag kan worden gedragen. [/image]De Reverso was daarmee hét antwoord op de vraag van in India gestationeerde Britse officieren naar een horloge dat in staat was de harde klappen tijdens het polospel te weerstaan. Feitelijk is de Reverso het eerste echte sporthorloge dat al snel zijn plaats verwierf in een meer elegante omgeving.

In de loop der jaren is de Reverso erin geslaagd om in nieuwe gedaanten verschijnen zonder afbreuk aan zijn authenticiteit. In veel gevallen kan de metalen achterkant van de roterende horlogekast door de bevoorrechte eigenaar worden voorzien van een gravure naar keuze: initialen, soms een nummer of een foto, maar ook een portret is mogelijk.

Zie voor meer informatie www.jaeger-lecoultre.com.

Pin It on Pinterest

Share This