26-6-2012 | Het Zwitserse IWC Schaffhausen komt met een exclusieve Pilot’s collectie voor vader en zoon: de Big Pilot’s Watch en de Pilot’s Watch Mark XVI. Twee verschillende horloges dus. Ook wel logisch, want familieband en gezamenlijke passie voor ultieme techniek laten natuurlijk onverlet dat vader en zoon wel verschillende persoonlijkheden zijn.

Bij IWC staan in 2012 de Pilot’s Watches centraal, en daarom lanceert IWC de tweede exclusieve collectie voor de mannen binnen een familie, of -om in vliegtuigtermen te blijven- de piloot en co-piloot. In de cockpit, maar ook in het dagelijks leven, moet je op elkaar kunnen vertrouwen en krijgt het junior-lid telkens meer verantwoordelijkheden. Daarnaast geven vaders vitale persoonlijke kwaliteiten door aan hun zonen, zoals zelfvertrouwen, ambitie en gevoel van verantwoordelijkheid. En niet zelden zal het enthousiasme van een vader voor horloges en perfect vakmanschap geërfd worden door de jongere generatie.

De Pilot’s Watches van IWC mogen zich verheugen in een jaarlijks groeiende populariteit. Dat is ook goed verklaarbaar want deze horloges roepen een gevoel op van avontuur, pioniersgeest en spanning. Van IWC krijgen vader en zoon ruim baan om op te stijgen. De Big Pilot’s Watch is het model voor de vaders. Met een horlogekast van 46 mm is “Big” een understatement. In de roestvrijstalen horlogekast is een automatisch uurwerk (kaliber 51111) gehuisvest met een gangreserve van 168 uur. Op de zwarte wijzerplaat zijn naast uren en minuten ook de sekonden, de datum en gangreserve afleesbaar. Het kleinere model voor de zoon is de Pilot Mark XVI, een automatisch horloge met kaliber kaliber 30.110 en een gangreserve van 42 uur.

Hoewel de technische specificaties van beide horloges verschillen, zijn er ook diverse overeenkomsten. Zo hebben beide horloges bijvoorbeeld een roestvrijstalen kast die om de pols wordt gedragen met een zwarte band van alligatorleder, zijn de zwarte wijzers in de vorm van propellors voorzien van groen lichtgevend materiaal en is het horlogeglas beveiligd tegen het wegvallen van de cabinedruk.

De Big Pilot’s Watch en de Pilot’s Watch Mark XVI zijn mooie geschenken die als familiestukken kunnen worden doorgegeven van de ene generatie naar de volgende generatie. Op de bodemdeksel is de binnenste cirkel gereserveerd door het graveren van een naam. Heel praktisch om verwisseling tegen te gaan als een vader meer dan één zoon heeft…

Ready for takeoff?

                    

Pin It on Pinterest

Share This