30-4-2012 | Voor IWC Schaffhausen is het aftellen voor het Europees Kampioenschap Voetbal 2012 al begonnnen…

Afgelopen week lanceerde IWC als onderdeel van de overeenkomst met de Deutscher Fußball-Bund (DFB) een nieuwe limited edition voor het komende Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne. Geheel in voetbaltermen betekent dit een zuivere hattrick voor IWC, want dit is inmiddels het derde “Officiële horloge van het Duitse nationale voetbalelftal”. In 2008 vergezelde de IWC Pilot’s Double Chronograph Edition DFB het Duitse elftal tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland gevolgd in 2010 door de Big Ingenieur Chronograph Edition DFB tijdens het WK in Zuid-Afrika.

En voor het komende EK lanceert IWC de Big Pilot’s Watch Edition DFB. Bijzonder is dat het uiteindelijke ontwerp uiteindelijk mede op voordracht van de Duitse selectie is gekozen. De selectie schreef de volgende tekst op het gekozen ontwerp: “Beste IWC, we willen de trofee en dit horloge.” Het resultaat mag er zijn. Met een diameter van 46 mm is dit een forse klok die is voorzien van IWC manufactuur kaliber 51011. Op de wijzerplaat is niet alleen de tijd afleesbaar, maar ook de gangreserve op 3 uur, de datum op 6 uur en de kleine seconde op 9 uur. Het betreft een automatisch uurwerk met een gangreserve van 7 dagen.

Verder laat het horloge weinig twijfel bestaan aan wie het horloge is opgedragen. Zo weerspiegelen bepaalde elementen van de wijzerplaat de kleuren van het Duitse voetbalteam: de uurindexen zijn zwart, de kleine seconde en gangreserve-indicator zijn rood en de 1 van de gangreserve dial is geel. Daarnaast is op de bodemkast het DFB-logo opgenomen met de welbekende adelaar en de tekst “OFFIZIELLE UHR der Deutschen FUSSBALL-Nationalmannschaft”. De oplage van dit horloge is gelimiteerd tot 250 stuks.

Het is schrijver dezes niet geheel duidelijk of er binnen Nederland veel animo zal bestaan om een horloge aan te schaffen dat is opgedragen aan het Duitse Nationale voetbalelftal, op 13 juni a.s. bovendien een van onze tegenstanders in de groepsfase. Maar “voor de neutrale toeschouwer” is het zeker een fraai uurwerk om te zien. Bovendien is het goed om te weten dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan de Laureus Sport for Good Foundation Duitsland. De Laureus Sport for Good Foundation ondersteunt kansarme kinderen met focus op sociale en culturele interactie.

Zie voor meer informatie www.iwc.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This