4 april 2013 | Onlangs hebben wij u op allesoverhorloges.nl al bericht over de betrokkenheid van IWC Schaffhausen bij het Tribeca Film Festival als officiële sponsor.

IWC Portuguese Automatic 'Tribeca Film Festival 2013'

Als eerbetoon aan het Tribeca Film Festival en ter ondersteuning van het Tribeca Film Institute® zal IWC op 10 april a.s. een unieke IWC Portuguese laten veilen via www.antiquorum.com, ’s werelds grootste veiling van moderne en vintage horloges. De gehele opbrengst komt ten goede aan het Tribeca Film Institute.

Nu presenteert IWC naast deze unieke Portuguese Platina solo ook een vrijwel zelfde Portuguese in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, maar dan uitgevoerd in roestvrij staal: IWC Portuguese Automatic ‘Tribeca Film Festival 2013’. Ook de opbrengst van deze limited edition zal, naast de te veilen platina versie, geheel ten goede komen aan het Tribeca Film Institute.
IWC Portuguese Automatic 'Tribeca Film Festival 2013'

De roestvrijstalen horlogekast heeft een diameter van 42,3 mm en een hoogte van 14 mm. Binnen de horlogekast huist een mechanisch uurwerk (kaliber 51011) dat tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz). De transparante kastbodem biedt goed zicht op het mechaniek en de 18 karaat gouden rotor waarop het logo van het Tribeca Film Festival en de tekst ‘Edition 2013 – One out of 100’ is afgebeeld. Het automatische horloge heeft een gangreserve van 7 dagen (168 uur).

De leisteen gekleurde wijzerplaat is voorzien van rhodium plated Arabische cijfers, wijzers en uurindexen. De subdial op 3 uur fungeert als gangreserve-indicator, de subdial op 9 uur is de kleine seconde en het datumvenster is gepositioneerd op 6 uur. De bijzondere Portuguese wordt om de pols gedragen door een zwarte alligatorlederen band met roestvrij stalen vouwsluiting. Het horloge is waterbestendig tot 3 bar.

De unieke bordeauxrode subdials zijn een subtiele verwijzing naar de glamour van Hollywood en de iconische rode loper, terwijl de leisteen gekleurde wijzerplaat is geïnspireerd op Tribeca, waar veel gebouwen van beton en staal zijn gevestigd.
IWC Portuguese Automatic 'Tribeca Film Festival 2013'

De Portuguese Automatic ‘Tribeca Film Festival 2013’ zal exclusief verkrijgbaar zijn bij officiële IWC-retailers in de Verenigde Staten. De adviesprijs bedraagt $ 13.600,-.

Zie ook www.iwc.com.

Pin It on Pinterest

Share This