12-4-2012 | Op woensdag 11 april heeft allesoverhorloges.nl in een hangar van Groningen Airport Eelde uitgebreid kennis mogen maken met IWC Pilot’s Collection 2012. Zoals vorige week al aangekondigd heeft IWC voor deze productlancering in Nederland een echte Spitfire over laten vliegen uit Engeland. Geheel in de stijl van de luchtmacht en haar piloten kregen de aanwezigen een heuse “Mission briefing” over de nieuwe Pilot’s collectie.

Met de Pilot’s collectie wil IWC uitdragen dat het merk al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw professionele pilotenhorloges vervaardigt voor onder meer de British Royal Air Force. De Pilot’s collection bestaat uit drie modellijnen: TOP GUN, Classic Pilot’s Watches en de Spitfire lijn.
Wij zullen een paar nieuwe modellen nader belichten.

Spitfire

De IWC Spitfire modellen zijn grondig onderhanden genomen door IWC. Zo hebben de horloges niet alleen een nieuw design en nieuwe functies gekregen, maar zijn ze in tegenstelling tot de eerdere Spitfire modellen nu ook voorzien van IWC manufactuur kalibers. De horlogekast heeft een met de hand gesatineerde en gepolijste afwerking en een leisteenkleurige wijzerplaat.

Het topmodel is de Spitfire Perpetual Calendar Digital Date-Month, die is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 89800 met een tikgetal van 28.800. Naast een perpetual calendar is dit horloge ook voorzien van een “digitale” aanduiding van de datum en de maand met vier grote cijfers. Hiervoor is een speciale quick-action switch ontwikkeld.

Het automatische horloge heeft een roodgouden kast met een doorsnede van 46 mm en een hoogte van 17,5 mm en een flyback chronograaf. De saffierglazen bodem geeft zicht op een zeer fraaie rotor in de vorm van een Spitfire. De gangreserve bedraagt 68 uur en de band is van bruin alligatorleer. Dit relatief forse horloge vergt een robuuste pols en een goed gevulde portemonnaie.

De nieuwe Spitfire Chronograph is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 89365 met een tikgetal van 28.800. De stalen of roodgouden kast heeft een doorsnede van 43 mm en een hoogte van 15,5 mm. De wijzerplaat is voorzien van Arabische cijfers. Voor het datumvenster dat zicht geeft op drie data (in het midden de actuele datum), diende een hoogtemeter in een vliegtuigcockpit als inspiratie. Het horloge heeft een gangreserve van 68 uur en een flyback chronograaf. Het stalen model is verkrijgbaar met een band van bruin alligatorleer of staal. De verstelbare, stalen band is voorzien van een nieuw ontwikkeld sluitingsmechanisme.

TOP GUN

De TOP GUN collectie is vernoemd naar de gelijknamige TOP GUN-opleiding voor elite piloten van de US Navy Fighter Weapons School in Fallon, Nevada (USA). TOP GUN kreeg wereldwijde bekendheid door de gelijknamige filmhit uit 1985. In 2012 lanceert IWC 5 nieuwe TOP GUN modellen: Big Pilot’s Watch TOP GUN, Big Pilot’s Watch TOP GUN Miramar, Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN, Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar en Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar TOP GUN.

Wij geven u een kijkje op de IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar TOP GUN.

Dit automatische horloge is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 51614 met een tikgetal van 21.600. Het horloge heeft een zwart keramische behuizing met een doorsnede van 48 mm en een hoogte van 16 mm en een zwarte wijzerplaat. De Big Pilot is voorzien van een perpetual calendar met aanduiding van dag, datum, maand, jaaraanduiding en een door IWC gepatenteerde dubbele maanfase (een voor het noordelijk en een voor het zuidelijk halfrond). Het heeft een gangreserve van 7 dagen

Het andere model uit de TOP GUN collectie die we u laten zien is de Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar. Miramar is de verwijzing naar de originele locatie van de US Navy Fighter Weapons[/image]School die van 1969 tot 1996 gevestigd was in Miramar, California en daarna verhuisde naar Fallon, Nevada. De Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar is een automatisch horloge dat is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 89365 met een tikgetal van 28.800. De flyback chronograaf heeft een keramische kast met een doorsnede van 46 mm en een hoogte van 16,5 mm. Het heeft een gangreserve van 68 uur.

Classic Pilot’s Watches

Ook bij de Classis Pilot’s Watches introduceerde IWC 5 nieuwe modellen: Big Pilot’s Watch, Pilot’s Watch Mark XVII, Pilot’s Watch Double Chronograph, Pilot’s Watch Chronograph en Pilot’s Watch Worldtimer.

Van links naar rechts: Pilot’s Watch Mark XVII – Pilot’s Watch Double Chronograph – Pilot’s Watch Worldtimer

De nieuwe Pilot’s Watch Double Chronograph is een dubbelchronograaf ofwel rattrapante. Dit automatische horloge is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 79420 met een tikgetal van 28.800. De horlogekast heeft een doorsnede van 46 mm en een hoogte van 17,5 mm. De zwarte wijzerplaat is voorzien van dag en datum venster en subdials voor de uren, minuten en seconden van de dubbelchronograaf. De gangreserve bedraagt 44 uur.

De Pilot’s Watch Worldtimer is uitgerust met IWC manufactuur kaliber 30750 met een tikgetal van 21.600. Dit kaliber is gehuisvest in een kast met een doorsnede van 45 mm en een hoogte van 13,5 mm. Op dit horloge kunt u eenvoudig de tijd aflezen van de 24 verschillende tijdzones wereldwijd, zoals Londen, Bangkok, Hawai, Los Angeles, Rio de Janeiro, etc. Op de zwarte wijzerplaat is ook een wit/zwarte markering aangebracht voor dag/nacht aanduiding. De gangreserve bedraagt 42 uur.

De niet getoonde modellen kunt u uiteraard bekijken op www.iwc.com.

Pin It on Pinterest

Share This