IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph

Het Zwitserse horlogemerk IWC Schaffhausen presenteert een nieuwe Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph.

De Da Vinci Perpetual Chronograph heeft een 18 karaat roségouden of stalen horlogekast met een diameter van 43 mm en is 15,5 mm dik. De zilveren of leisteen grijze wijzerplaat is voorzien van 4 subdials: op 3 uur de sub-wijzerplaat voor de datum, op 6 uur de maanden gecombineerd met een kleine seconde, op 9 uur de dagen en op 12 uur de subdial van de chronograaf.

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph | Alles over Horloges

De wijzerplaat is met de 4 gelijkvormige subdials niet alleen goed in balans maar de functies zijn ook goed af te lezen. Voor een goed onderscheid van de perpetual calendar-functie is de subdial van de chronograaf uitgevoerd in donkerblauw. Tussen 7 en 8 uur is een venster voor het jaartal gepositioneerd.

Bijzonder voor IWC is dat dit het eerste model in de geschiedenis van IWC is dat de uren en minuten van de flyback chronograaf combineert met de maanfase in één enkele subdial. Om dit te bereiken zijn de maan en de schaduw van de aarde afgebeeld op een enkele schijf die draait langs een opening op 6 uur van deze subdial.

De eeuwigdurende kalender complicatie werkt met de grootst mogelijke precisie: in 577,5 jaar bedraagt de afwijking ten opzichte van de actuele stand van de maan slechts één dag. Tja, dat gaan u en ik niet meemaken…

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph

Door de transparante bodemkast is naast de rotor ook het automatische manufactuur uurwerk kaliber 89630 zichtbaar, dat beschikt over een gangreserve van 68 uur. Het geheel wordt om de pols gedragen door een donkerbruine of zwarte alligator lederen horlogeband met vouwsluiting.

Specificaties

UurwerkAutomatisch uurwerk
ReferentieRoestvrij staal: Ref. IW392103
Rosé goud: Ref. IW392101
Kaliber89630
Robijnen51
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 68 uur
MateriaalRoesvrij staal of 18 karaat rosé goud
Diameter43 mm
Kastdikte15,5 mm
WijzerplaatGeborsteld zilver / Leisteen grijs
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandBruin of zwart alligator lederen band

HorlogebandsluitingVouwsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, seconden, dag, datum, maand, jaar, maanfase en flyback chronograph

Zie voor meer informatie IWC.

Pin It on Pinterest

Share This