10-7-2012 | Het is u wellicht ontgaan, maar op 23 januari van dit jaar hebben miljoenen mensen over de hele wereld het “jaar van de draak” ingeluid. In China en veel andere Aziatische landen brengt de draak geluk en staat de draak symbool voor macht, leiderschap, een sterk karakter en welvaart.

Ter ere van het jaar van de draak lanceert het Zwitserse IWC Schaffhausen de “Portugese Automatic Dragon Year” limited edition, een klassiek rood goud horloge in een gelimiteerde oplage van 888 stuks. “Onze horloges genieten al vele jaren een uitstekende faam in Azië,” aldus IWC CEO Georges Kern. “Deze speciale editie moet dan ook worden gezien als teken van erkenning en waardering van onze klanten.

De enorme betekenis die wordt gehecht aan het Jaar van de Draak inspireerde ons tot het maken van de Portugese Automatic Dragon Year limited edition.” Sinds zijn debuut in 2004 is de Portugese Automatic met datum één van de meest succesvolle Portuguese modellen die vanuit Schaffhausen de wereld overgaan.

De Portuguese Dragon Year limited edition is een klassiek horloge. De 18 karaat rood gouden horlogekast heeft een diameter van 42,3 mm en een hoogte van 14 mm. Daarbinnen tikt een automatisch uurwerk (kaliber 51011) met 21.600 bewegingen per uur en een gangreserve van 7 dagen (168 uur). Op de lei-kleurige wijzerplaat die is voorzien van Arabische cijfers zijn naast de uren en minuten ook de gangreserve-indicator (op 3 uur), de datum (op 6 uur) en de kleine seconde (op 9 uur) afleesbaar.

Het horlogeglas is van ontspiegeld saffierglas. Dat geldt ook voor de transparante kastbodem die een goed zicht biedt op het mechaniek en de 18 karaats gouden rotor die is voorzien van een geel gouden afbeelding van de draak en de tekst “DRAGON YEAR” en “ONE OUT OF 888”. Het geheel wordt om de pols gedragen met een zwarte alligatorlederen band met vouwsluiting.

Het horloge is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 888 stuks.

Zie voor meer informatie www.iwc.com.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This