14 oktober 2013 | Als eerbetoon aan de legendarische Mercedes-Benz Silver Arrows lanceert IWC de Ingenieur Chronograph Silberpfeil.

Voor het design van het horloge heeft IWC zich laten inspireren door de historische Mercedes-Benz W25 raceauto’s. De chronograaf, die is uitgerust met stopwatch, tachymeter schaal en flyback functie, is uitgerust met een krachtig uurwerk dat volledig in eigen huis is ontworpen en vervaardigd.

IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil | allesoverhorloges.nl

Autosport legende
De Mercedes-Benz Silver Arrow domineerde de internationale autosport in de jaren dertig van de vorige eeuw en de Formule 1 met Juan Manuel Fangio in 1954-1955. De markant vormgegeven auto, met aluminium carrosserie, behaalde een snelheid van 300 kilometer per uur. Albert Pellaton, vanaf 1944 technich directeur van IWC, had een grote fascinatie voor de iconische Silver Arrow.

Mercedes-Benz Silver Arrow | allesoverhorloges.nl© Mercedes-Benz | Silver Arrow W25

Stijlvol design
De Ingenieur Chronograph Silberpfeil heeft een stalen kast van 45 mm. Het opvallende, circelvormige patroon op de symmetrische wijzerplaat toont overeenkomsten met de cockpit van de geavanceerde Silver Arrow W25. De kastbodem is voorzien van een gravure van de Silver Arrow. De comfortabele horlogeband is van zwart rubber met een bruin alligatorleren inleg.

IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil | allesoverhorloges.nl

High-tech uurwerk
IWC heeft het nieuwe Ingenieur model voorzien van het high-tech manufactuuruurwerk kaliber 89361, met een automatisch Pellaton opwindmechanisme dat beschikt over een gangreserve van 68 uur. Het horloge is bovendien waterdicht tot 120 meter. De IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil, met een zilveren of bruine wijzerplaat, is als limited edition verkrijgbaar in een oplage van elk 1.000 exemplaren.

Specificaties IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil

UurwerkMechanisch uurwerk, automaat
ReferentieIW378505 - zilverkleurige wijzerplaat
IW378511 - bruine wijzerplaat
Kaliber89361
Robijnen38
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserve68 uur
MateriaalRoestvrij staal
Diameter45 mm
Kastdikte14,5 mm
KroonGeschroefde kroon
WijzerplaatZilverkleurig of bruin
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemMassief voorzien van afbeelding van Silver Arrow
HorlogebandBruin met zwart
Horlogebandsluitinggesp-sluiting
Waterresistant120 meter (12 BAR)
FunctiesUren, minuten, kleine seconde, datum, chronograaf (met uur, minuten en centrale secondewijzer), flyback functie en tachymeter schaal
Limited editionJa, 1.000 stuks elk

De adviesprijs van de IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil bedraagt € 11.800,-.

Zie ook www.iwc.com.

IWC Ingenieur Chronograph Silberpfeil | allesoverhorloges.nl

Pin It on Pinterest

Share This