IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis IWC Schaffhausen brengt als speciaal eerbetoon aan Formule 1 wereldkampioen Nico Rosberg een speciale editie van de Ingenieur Chronograph uit: “Tribute to Nico Rosberg”. Deze speciale IWC chronograaf is ontworpen door Rosberg in samenwerking met Christian Knoop, Creative Director bij IWC Schaffhausen. Een speciaal kenmerk van dit horloge is de doorschijnende rug van saffierglas, die is bedrukt met het “NICO”-opschrift van Rosberg’s helm.

IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

De Ingenieur Chronograph “Tribute to Nico Rosberg” is uitgevoerd in een 18 karaat rosé gouden horlogekast. De wijzerplaat is leisteengrijs waarop naast de uren, minuten, decentrale seconden (op 6 uur) ook de subdials van de chronograaf (op 9 en 12 uur) en de datum (op 3 uur) afleesbaar.

De oplage is tot 23 horloges, een aantal dat herinnert aan de 23 Grand Prix-overwinningen van Rosberg. De transparante kastbodem met daarop het embleem “NICO” biedt goed zicht op het automatische manufactuuruurwerk dat beschikt over een gangreserve van 46 uur. Het horloge wordt om de pols gedragen met een grijze kalfslederen band.

IWC Ingenieur Chronograph Tribute to Nico Rosberg | Alles over Horloges

De Ingenieur Chronograph “Tribute to Nico Rosberg” zal beschikbaar zijn in IWC-boetieks en bij erkende IWC-winkels vanaf december 2017. De adviesprijs bedraagt CHF 22.500.


Specificaties IWC Ingenieur Chronograpf "Tribute to Nico Rosberg"

UurwerkAutomatisch manufactuur uuwerk
ReferentieIW380805
Kaliber69375
Robijnen33
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 46 uur
Materiaal18 karaat rosé goud
Diameter42
Kastdikte15 mm
WijzerplaatLeisteengrijs
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandGrijs kalfslederen band
Waterresistant120 meter (12 BAR)
FunctiesUren, minuten, decentrale seconde, datum, chronograaf, tachymeter
Limited edition23

Zie ook IWC

Pin It on Pinterest

Share This