Het Zwitserse horlogehuis IWC is een van de drijvende krachten achter de Laureus Sport for Good Foundation. Sinds 2006 lanceert IWC inmiddels traditiegetrouw aan het begin van elk jaar een model uit haar collectie als limited edition voor de Laureus Sport for Good Foundation.

Een deel van de opbrengst van deze gelimiteerde oplage is bestemd voor de Laureus Sport for Good Foundation die dat gebruikt om kansarme kinderen en jongeren te helpen.

 

 

Deze goede traditie heeft IWC ook dit jaar gecontinueerd met de recente lancering van de Da Vinci Chronograph Laureus Sport for Good Foundation Limited Edition. Deze Da Vince Chronograaf heeft een roestvrijstalen horlogekast met een diameter van 42 mm en is in lijn der traditie uitgevoerd met een blauwe wijzerplaat voorzien van Arabische cijfers. Op 6 uur is een subdial van de kleine seconde gepositioneerd en op 12 uur de subdial van de flybackchronograaf.

 

IWC Da Vinci Chronograaf Laureus Sport for Good Foundation

 

Achter de wijzerplaat klopt het automatische IWC kaliber 89361 met 28.800 (4 Hz) tikken per uur en een gangreserve van ca. 68 uur. Het horloge is waterdicht tot 3 bar. Het geheel wordt om de pols gedragen met een zwart alligator lederen band en vouwsluiting. De oplage is gelimiteerd tot 1.500 stuks.

 

IWC Laureus Sport for Good Foundation

 

s

De kastbodem is voorzien van de winnende tekening van de jaarlijkse jaarlijkse tekenwedstrijd van de Laureus Sport for Good Foundation. Het motto van dit jaar was “tijd goed besteed”, en de jury heeft de tekening uitgekozen van de 12-jarige Hou Ye uit Shanghai. Ondanks een verstandelijke handicap en een beperkte motoriek, is Hou Ye is een gepassioneerde deelnemer aan de Special Olympics Oost-Azië. Zijn winnende tekening toont Hou Ye op zijn ski’s, juichend om zijn eigen persoonlijke record.

Zie voor meer informatie www.iwc.com.

Pin It on Pinterest

Share This