26 oktober 2012 | Bent u een liefhebber van horloges en heeft u altijd al willen investeren in een horlogemerk? Dan heeft u nu de kans om aandeelhouder te worden van een van de oudste horlogemerken van Zwitserland: DuBois et fils S.A.

Met oud bedoelen we ook echt oud, want welk merk kan zich baden in een merkhistorie van 227 jaar? We nemen u even kort mee in de historie van DuBois et fils. In 1751 startte Moise Dubois in Le Locle een kleine horlogefabriek. In 1760 nam Philippe Dubois, de zoon van Moise Dubois, het bedrijf van zijn vader over. Nadat zijn drie zoons ook toetraden tot de firma veranderden zij in 1785 de bedrijfsnaam in Philippe DuBois & fils.

In 2010 is DuBois & fils in handen gekomen van Thomas Steinemann, die daarnaast ook CEO is van het merk. Steinemann wil een nieuw hoofdstuk aan de geschiedenis van het merk toevoegen door een nieuwe start van het merk. “We streven ernaar verfijnde horloges te maken die klassieke tradities combineren met moderne invloeden. We willen ons onderscheiden van de massa en onze klanten inspireren, in lijn met de traditie van DuBois et fils”, aldus Steinemann.

Dubois et fils – Concept One

Om het merk zeldzaam en exclusief te houden, zal het alleen limited editions produceren van maximaal 99 stuks per collectie. Klik hier voor een filmpje over DuBois et fils “Concept Two”.

Voor de financiering van de nieuwe horlogecollectie kiest Steinemann voor een in de horlogerie ongebruikelijke wijze: crowdfunding. DuBois et fils is het eerste horlogemerk dat op deze wijze gefinancierd gaat worden. Horlogeliefhebbers kunnen participeren in DuBois et fils door middel van het aankopen van aandelenpakketten, waarbij gekozen kan worden voor pakketten van 500, 1.000, 3.000, 5.000 en 10.000 Zwitserse Franc.

Iedereen die middels crowdfunding deelneemt in DuBois et fils wordt niet alleen aandeelhouder met alle gebruikelijke rechten die daarbij horen, hij/zij wordt bovendien ook in de gelegenheid gesteld om horloges van Dubois et fils te kopen tegen een korting van tenminste 50%. Voor het merk heeft dit uiteraard weer het voordeel dat de aandeelhouder én eigenaar fungeert als ambassadeur van het merk, in plaats van de gebruikelijke dure celebrities. En van dat voordeel profiteert u als aandeelhouder uiteindelijk ook weer…

Brand het geld inmiddels in uw zakken en bent u geïnteresseerd? Kijk dan gauw verder op www.duboisfils.ch.

Pin It on Pinterest

Share This