F.P. Journe Chronographe Monopoussoir Rattrapante OnlyWatch | Alles over Horloges

Op zaterdag 11 november jl. vond de 7e editie van Only Watch plaats in Genève onder auspiciën van veilinghuis Christie’s. Veertig van de beste horlogefabrikanten van de wereld hebben speciaal voor deze gelegenheid elk een uniek horloge gemaakt.

Tijdens deze veiling ging ook de Chronographe Monopoussoir Rattrapante Bleu van het Zwitserse horlogehuis F.P. Journe onder de hamer. Waar gerekend werd op een bedrag van tussen de CHF 200.000 – 400.000 werd het unieke horloge verkocht voor een bedrag van CHF 1.150.000.

Dat is heel goed nieuws voor de Monaco Association against Muscular Dystrophy. Want het mooie van Only Watch is dat de opbrengst van de veiling volledig ten goede komt aan de Monaco Association against Muscular Dystrophy, Deze stichting helpt bij het financieren van onderzoek naar Duchenne spierdystrofie, een genetische neuromusculaire ziekte die het leven van 250.000 kinderen, adolescenten en jonge volwassenen wereldwijd beïnvloedt en een progressieve degeneratie van spieren veroorzaakt. Dus hoe hoger de opbrengst van de diverse horloges die worden geveild, hoe meer onderzoek kan worden gefinancierd.

F.P. Journe Only Watch 2017 | Alles over Horloges

Naast de Monaco Association against Muscular Dystrophy kunnen we ook de nieuwe eigenaar van de Chronographe Monopoussoir Rattrapante Bleu feliciteren. Want hij of zij is de trotse eigenaar van een uniek horloge van F.P. Journe. Het is niet alleen een single piece, maar het is ook een waar kunstwerk.

F.P. Journe Only Watch 2017 | Alles over Horloges

Het horloge heeft een horlogekast van tantalium met een diameter van 44 mm en 11,50 mm dik. Op de blauwe wijzerplaat zijn naast de uren, minuten, kleine seconde (op 9 uur) en de 30 minuten subdial van de chronograaf (op 3 uur) afleesbaar. Ook is de wijzerplaat voorzien van een tachymeterschaal (rood) en een telemeterschaal (geel). De stopwatch wordt bediend door de pusher op 2 uur, de ratrappante functie op 4 uur.

F.P. Journe Only Watch 2017 | Alles over Horloges

Het kloppend hart bestaat uit een handopgewonden F.P. Journe kaliber 1517 dat tikt met 21.600 bewegingen per uur (3 Hz) en is uitgevoerd in 18 karaat rosé goud. Het horloge wordt om de pols gedragen door alligatorlederen band.

Zie ook F.P. Journe.

Pin It on Pinterest

Share This