14 december 2012 | Cuervo y Sobrinos is een merk met een lange geschiedenis en traditie. Zelfs in de meest innovatieve creaties verloochent het horlogehuis zijn oorsprong niet, een exotische mix van Cubaanse historie met de nieuwste Zwitserse horloge-technologie.

Met de lancering van de Historiador Chronotiempo blaast Cuervo y Sobrinos weer nieuw leven in een van de klassieke modellen van weleer. Het Zwitserse merk met “Latin soul” heeft deze klassieke chronograaf verfijnd. De Historiador Cronotiempo is een zeer klassieke, tijdloze chronograaf geïnspireerd op een origineel model uit de jaren 1950.

Na de eerdere creatie van de handmatig opgewonden Historiador in 18 karaat rosé goud in een oplage van 130 stuks, presenteert Cuervo y Sobrinos nu een roestvrij stalen uitvoering. De chronograaf heeft een vintage-look die wordt onderstreept door een horlogekast van 41 mm, de kromming van het saffierglas en de grafische vormgeving van de wijzerplaat.

De roestvrij stalen kast is voorzien van een automatisch chronograafuurwerk met een gangreserve van 40 uur. De kast is voorzien van een kapje boven de kroon waarin de datum van oprichting van het merk (1882) is gegraveerd. De wijzerplaat is verkrijgbaar in half-mat zwart (ref. 3197.1N) en ivoor (ref. 3197.1B), in beide gevallen voorzien van een rode tachymeter schaal voor een sportieve touch.

Op de wijzerplaat zijn de uren, minuten en kleine seconde afleesbaar en op 12 uur de (vergrote) datum. De subdials op 3 en 9 uur vormen tezamen met de centrale secondewijzer de chronograaf. Het horloge is waterdicht tot 3 ATM en wordt om de pols gedragen met een alligatorlederen band voorzien van vouwsluiting.

De Historiador Chronotiempo collectie is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 65 stuks per model en is vanaf deze maand leverbaar.

Zie voor meer informatie www.cuervoysobrinos.com.

Pin It on Pinterest

Share This