11 november 2014 | Afgelopen week vernam allesoverhorloges.nl van een bijzonder initiatief om een nieuw horlogemerk te introduceren: The Storytelling Watch Society. Dit initiatief spreekt ons om meerdere redenen bijzonder aan.

The Storytelling Watch Society | allesoverhorloges.nl

Allereerst betreft het een nieuw Nederlands horlogemerk. Met recht een prachtige nieuwe loot aan de stam van Hollands glorie. Wat eveneens tot de verbeelding spreekt is het verhaal achter het horloge. Bovendien willen de bedenkers de benodigde financiering realiseren door middel van crowdfunding, een binnen Nederland betrekkelijk nieuw fenomeen. En last but not least gaat het hier om het creëren van een heuse Watch Society.

Passende herinnering
De initiatiefnemers achter The Storytelling Watch Society zijn twee broers, Sander en Wouter van der Kloet. Zij verloren als tieners hun vader, hun rolmodel, en voelen nog elke dag het gemis. Vanuit de wens en behoefte om hun vader passend te gedenken is het idee ontstaan voor dit bijzondere horloge.

Sander en Wouter van der Kloet | allesoverhorloges.nl

Droom
De afgelopen periode zijn de gebroeders Kloet dan ook druk bezig geweest met hun droom: de ontwikkeling van een nieuw horlogemerk. Maar het horloge moet meer zijn dan een fraai instrument om de tijd weer te geven. Het gaat er ook om dat het horloge verwijst naar een belangrijke gebeurtenis in het leven van de drager, zoals de geboorte van een kind, het behalen van een bul, de ontmoeting van je droompartner, een geliefde die je is ontvallen. Afijn, dat is voor een ieder heel persoonlijk. Dat kan in de vorm van een tekst, teken, tag welke met behulp van een kunstenaar op een bijzondere wijze op of in het horloge worden aangebracht.

The Storytelling Watch Society | allesoverhorloges.nl

Society
Door de persoonlijke verhalen te koppelen aan een horloge wordt je ook onderdeel van een wereldwijde groep mensen die met elkaar iets bijzonders delen. Die het belangrijk vinden regelmatig stil te staan bij een belangrijke gebeurtenis of een herinnering levend willen houden die bepalen was voor hoe ze nu in het leven staan. Daarmee onderdeel uitmaken van The Storytelling Watch Society.

Het horloge
Het horloge zelf mag er uiteraard ook zijn. De rondgevormde horlogekast is van roestvrijstaal (316 L) en is voorzien van een transparante bodemkast wat een goed zicht biedt op het Zwitserse uurwerk (ETA 6497). Het saffierglas is gemonteerd boven een zilverkleurige wijzerplaat. Het horloge is waterdicht tot 10 ATM en wordt om de pols gedragen door een lederen band met vouwsluiting.

Uurwerk ETA 6497 | allesoverhorloges.nl

Founding Father
Wilt u meehelpen deze droom te realiseren? Dat kan door Founding Father te worden voor een bedrag van € 850,-. De gebroeder Van der Kloet zijn voor de financiering van hun project op zoek naar 111 Founding Fathers. Daarmee kan deze droom volgend jaar werkelijkheid worden. De 111 gelukkigen worden volgend jaar op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Op een feestelijk event krijgen de Founding Fathers een speciaal horloge overhandigd met een bijbehorende cassette in een gelimiteerde oplage van 111 stuks. Op deze cassette is een bijzonder woord van dank gegraveerd. Overigens kunt u ook lid worden van de Society met het storten van kleinere bedragen.

The Storytelling Watch Society

Dit bijzondere horloge wordt naar verwachting halverwege 2015 gelanceerd. Zie voor meer informatie ook www.thestorytellingwatchsociety.com.

Pin It on Pinterest

Share This