29 april 2013 | De Hawk collectie is er in geslaagd een volstrekt eigen lijn te realiseren binnen de horlogecollectie van Girard-Perregaux. Voor 2013 lanceert het Zwitserse horlogehuis twee nieuwe Hawk modellen in zwart keramiek.

Volgens Girard-Perregaux is het gebruikte keramiek een uitzonderlijk high-tech materiaal dat onveranderlijk, hypoallergeen en warmtereflecterend is. Het keramiek heeft een hardheid van 1.400 HV op de schaal van Vickers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld roestvrij staal dat (slechts) een hardheid heeft van 180 HV (hardheid volgens Vickers). Het voordeel van keramiek is dan ook dat het extreem krasbestendig is en vanwege het inerte karakter is het materiaal ook onschadelijk voor mensen en het milieu.

Sea Hawk
De nieuwe Sea Hawk (Ref. 49960-32-632-FK6A) in zwart keramiek windt geen doekjes om haar prestaties. Dit duikhorloge heeft een zwart keramische horlogekast met een diameter van 44 mm.

Girard-Perregaux Sea Hawk

De kast beschermd een mechanisch manufactuur uurwerk (GP03300-0074). Dit automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en beschikt over een gangreserve van tenminste 46 uur. Rond het ontspiegelde horlogeglas is een unidirectioneel draaiende bezel geplaatst. Op de wijzerplaat zijn naast de uren en minuten ook de datum (tussen 1 en 2 uur), de gangreserve-indicator (op 6 uur) en de kleine seconde (op 9 uur) afleesbaar. De wijzers en de uurindexen zijn voorzien van superluminova om het horloge ook in het donker goed af te kunnen lezen. De kastbodem wordt met 6 schroeven vastgezet.

Het horloge is waterdicht tot 300 meter onder water. Het horloge is onderworpen aan een serie tests waarbij het horloge is blootgesteld aan een druk van meer dan 1.500 kg om de waterdichtheid te waarborgen volgens de strenge ISO 6425 norm. De Sea Hawk wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met vouwsluiting.

Girard-Perregaux Sea Hawk
Chrono Hawk
Ook de nieuwe Chrono Hawk (Ref. 49970-32-631-FK6A) heeft een horlogekast van zwart keramiek en oogt sportief, elegant en modern. De horlogekast heeft een diameter van 44 mm. De transparante bodemkast, die is vastgezet met 6 schroeven, biedt goed zicht op het manufactuur uurwerk GP03300-0076.

Girard-Perregaux Chrono Hawk

Dit automatische uurwerk tikt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en beschikt over een gangreserve van tenminste 46 uur. Achter het ontspiegelde saffierglas zijn op de wijzerplaat de uren, minuten, kleine seconde (op 3 uur), de datum (op 6 uur) en subdial van de chronograaf (op 9 uur) afleesbaar. De wijzers en uurindexen zijn voorzien van superluminova. De zwarte horlogeband is voorzien van een vouwsluiting.

Girard-Perregaux Chrono Hawk

Zie ook www.girard-perregaux.com.

Pin It on Pinterest

Share This