31-8-2012 | Het Zwitserse horlogehuis IWC Schaffhausen lanceert binnen de Pilot’s Watch collection de Worldtimer. Voor piloten, internationale zakenmensen en frequente reiziger is een worldtimer hét horloge om waar ook ter wereld bij de tijd te blijven.

De IWC Pilot’s Watch Worldtimer is voorzien van een 24-uurs ring. Voor een duidelijk onderscheid tussen dag en nacht, heeft de ring een wit (dag) en een zwart (nacht) gedeelte. De ring kan snel en eenvoudig worden ingesteld zodat alle 24 tijdzones, inclusief UTC, in één oogopslag zichtbaar zijn. Een tweede ring draagt de namen van 23 plaatsen wereldwijd die elk een tijdzone vertegenwoordigen.

De wijzerplaat van de nieuwe Worldtimer toont de huidige, lokale tijd. Als de drager van het horloge een of meerdere tijdzones passeert, kan de tijd in stappen van een uur vervroegd of vooruitgezet worden. Hierdoor is de nieuwe, lokale tijd makkelijk af te lezen. De gebruiksvriendelijke functie is ideaal voor zowel privé als zakelijke reizigers.

Het Worldtimer model heeft een stalen kast van 45 mm en een band van zwart alligatorleer met vouwsluiting. Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van 42 uur. Voor het datumvenster diende een hoogtemeter in een cockpit als inspiratie. De witte cijfers, indexen en wijzers zijn voorzien van een oplichtend materiaal voor optimale leesbaarheid. Het horloge is waterdicht tot 60 meter.

IWC biedt de Pilot’s Watch Worldtimer aan voor € 8.550,-.

Zie voor meer informatie ook www.iwc.com.

Pin It on Pinterest

Share This