4-7-2012 | De Zwitserse manufactuur Girard-Perregaux introduceert twee nieuwe limited editions-modellen van de Tourbillon met drie gouden bruggen.

Je zou het bij het aanschouwen van de foto’s niet direct zeggen, maar de Girard-Perregaux Tourbillon kent een geschiedenis van 152 jaar. Het was het eerste met de hand gemaakte horloge van Constant Girard Perregaux in 1860. Bijzonder is dat het mechanische uurwerk zichtbaar is geplaatst onder drie parallelle pijlvormige gouden bruggen. Het was voor die tijd revolutionair om het mechaniek als designelement op te nemen. Om het ontwerpt te beschermen heeft Girard-Perregaux in 1884 patent aangevraagd.

Tijdens de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889 werd de “Tourbillon Sous Trois Ponts d’Or” (Tourbillon met drie gouden Bruggen) bekroond met een gouden medaille. Die bekroning zette de expertise van de manufactuur vol in the spotlights en symboliseerde een periode van verfijnde horlogemakerij. Ter ere van dat unieke erfgoed lanceert Girard-Perregaux de Tourbillon met drie gouden bruggen in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

De drie volledig met hand afgewerkte rosé gouden bruggen zijn een enorme blikvanger die dan ook de wijzerplaat overheersen. De rosé gouden horlogekast heeft een diameter van 41 mm en een hoogte van 11,10 mm. Het kloppend hart wordt gevormd door het automatische manufactuuruurwerk met kaliber GP 9600 en een tikgetal van 21.600 (3 Hz) bewegingen per uur. De gangreserve bedraagt 48 uur. Bijzonder is de tourbillon die bestaat uit 72 onderdelen en zorgvuldig wordt gemonteerd in een ruimte van slechts 12 mm. Het geheel wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band met vouwsluiting.

Het icoon van Girard-Perregaux is ook verkrijgbaar in een model met 88 diamanten (11,7 karaat) op onder meer de bezel en de zijkant van horlogekast. Dit model wordt uitgegeven in een gelimiteerde oplage van 18 stuks.

Zie voor meer informatie www.girard-perregaux.com.

Pin It on Pinterest

Share This