16-6-2012 | Met trots kondigde manufactuur Girard-Perregaux deze week aan dat het merk is gecertificeerd door de Responsible Jewellery Council (RJC). Deze certificering toont aan dat Girard-Perregaux voldoet aan de ethische, sociale en ecologische normen zoals die zijn vastgesteld door de RJC’s Members Certification System.

“We zijn vereerd om te worden geaccrediteerd door de verantwoordelijke Responsible Jewellery Council. Deze certificering onderstreept Girard-Perregaux’s geloof in maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid, terwijl we blijven werken aan het bereiken van de hoogste ethische best practices in onze business, zowel intern als extern.

Dit resultaat zien wij als een aanmoediging om ons hier nog meer voor in te zetten!”, zegt Michele Sofisti, CEO van Sowind (waartoe Girard-Perregaux maar ook JeanRichard behoort). Sowind zelf is weer onderdeel van de PPR Group. De PPR Group zet zich in voor een duurzaam gebruik van materialen in haar producten. PPR heeft zich eraan gecommitteerd om vanaf 2016 alleen gebruik te maken van die goud- en diamantbronnen waarvan de winningsactiviteiten geen schadelijke invloed hebben op de lokale gemeenschappen, de wilde dieren of de ecosystemen die hen ondersteunen.

De Responsible Jewellery Council is een internationale non-profit organisatie die meer dan 360 aangesloten bedrijven in de sieradenbranche samenbrengt. De RJC en haar leden zetten zich in voor het op transparante en meetbare wijze bevorderen van de mensenrechten en ethische, sociale en ecologische normen binnen de gehele sieradenketen, van halffabrikaat tot eindproduct tot de detailhandel. Hun inzet is gericht op versterking van het vertrouwen van consument en stakeholders in de productie van sieraden.

De certificering kan worden uitgevoerd voor alle bedrijven die bijdragen aan de diamant, goud en platina sieraden supply chain. Alle commerciële leden van de RJC moeten worden gecontroleerd door geaccrediteerde, third-party accountants om te controleren of zij voldoen aan de door de RJC vastgestelde Code of Practices, en worden binnen 2 jaar na toetreding gecertificeerd.

In maart 2012 lanceerde de RJC de Chain-of-Custody (CoC) certificaat voor edele metalen (goud, platina, palladium en rhodium). Deelname aan de CoC-certificering is vrijwillig.

 

Pin It on Pinterest

Share This