TGour10-5-2012 | Met de introductie van de limited edition van de Vintage 1945 Tourbillon met drie gouden bruggen gaat Girard-Perregaux terug in de tijd, want de oorsprong van dit uurwerk dateert uit het eind van de 19e eeuw.

De fijn gebogen horlogekast is geïnspireerd op Art Deco. In het oog springen de kenmerkende drie rosé gouden bruggen die opvallend contrasteren met de matte antracietgrijze wijzerplaat. Het geheel geeft een apart zicht op de merknaam, tandwielen en de tourbillon. De tijd is overigens niet altijd even goed afleesbaar omdat de uur en minutenwijzers eveneens van goud zijn.

De gesatineerd skelet gevormde bruggen zijn de vrucht van een uiterst delicaat ontwerp: eerst zijn de bruggen fijn opengewerkt om vervolgens met de hand te worden gepolijst. Het vereist zeven dagen om een ​​perfecte afsluiting te verkrijgen, aangezien de vele gesloten hoeken op zijn minst een uitdaging zijn. Maar vlak ook de tourbillon niet uit, omdat de 72 componenten zorgvuldig moeten worden gemonteerd in een diameter van slechts 12 millimeter!

De rosé gouden horlogekast heeft een diameter van 36,10 bij 35,25 mm en in de rosé gouden kroon is het GP-logo gegraveerd. Het horloge en de kastbodem zijn voorzien van ontspiegeld saffierglas. Het kloppend hart wordt gevormd door het manufactuur kaliber GP9600 dat tikt met een frequentie van 21.600 trillingen per uur (3 Hz). Het automatisch kaliber is uitgevoerd met een geïntegreerde micro-rotor onder de veerton, een mechanisme waarvoor Girard-Perregaux een patent heeft aangevraagd. Het fraaie geheel wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band voorzien van een rosé gouden vouwsluiting.

De Vintage 1945 wordt geleverd in een gelimiteerde oplage van 50 stuks.

Zie voor meer informatie www.girard-perregaux.com.

 

Pin It on Pinterest

Share This