Girard-Perregaux WW.TC

Girard-Perregaux lanceert een vernieuwde 1966 WW.TC, een worldtimer die de tijden in de 24 tijdzones van de aarde weergeeft. In een sterk globabliserende wereld is dat een buitengemeen handige complicatie, zeker voor diegenen die zich kriskras over de globe bewegen.

Bepaalde complicaties vinden hun oorsprong in grote avonturen van de mensheid, die het mogelijk maakten dat mensen binnen korte tijd grote afstanden kunnen afleggen door het vervoer per trein en vliegtuigen. Die reizen in/naar verschillende tijdzones heeft met zich gebracht dat er een behoefte kwam naar een horloge dat ook de tijd in de andere tijdzones kon weergeven. Die complicaties kennen wij als GMT en worldtimer.

 

Girard-Perregaux WW.TC | Alles over Horloges

Manufactuur Girard-Perregaux brengt nu de worldtimer uit in haar stijlvolle 1966 collectie: de 1966 WW.TC, in een ronde horlogekast van 18 karaat rosé goud en roestvrij staal. De 1966 WW.TC is niet alleen een heel verfijnd uurwerk maar ook heel gebruiksvriendelijk, zowel qua afleesbaarheid maar ook gebruiksgemak.

De roterende 24-uurs schijf is voor de helft zwart en wit als onderscheid voor dag en nacht. De instellingen kan je bedienen via de kronen op 3 en 9 uur. Met de kroon op 9 uur kan de betreffende stad die symbool staat voor een van de 24 tijdzones worden ingesteld, met de kroon op 3 uur kunnen de uren en minuten worden aangepast.

Het transparante kastdeksel biedt zicht op het kloppend hart, bestaande uit een manufactuur uurwerk dat is afgewerkt met Côtes de Genève decoratie en beschikt over een gangreserve van 46 uur. Op 6 uur is een kleine secondewijzer gepositioneerd. Het geheel wordt om de pols gedragen met een zwarte alligator lederen band.

Girard-Perregaux WW.TC | Alles over Horloges

Specificaties

UurwerkAutomatisch uurwerk
Referentie49557-11-132-BB6C: Roestvrij staal
49557-11-132-11A: Roestvrij staal met stalen horlogeband
Ref. 49557-52-131-BB6C: 18 karaat rosé goud
Aantal onderdelen248
Robijnen32
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
Gangreserveca. 46 uur
MateriaalRoesvrij staal of 18 karaat rosé goud
Diameter40 mm
Kastdikte12 mm
WijzerplaatZilver
HorlogeglasSaffierglas
KastbodemTransparant
HorlogebandZwart alligator lederen band

HorlogebandsluitingGespsluiting
Waterresistant30 meter (3 BAR)
FunctiesUren, minuten, seconden, dag/nacht indicatie en worldtimer

Zie voor meer informatie Girard-Perregaux.

Pin It on Pinterest

Share This