6 december 2012 | Het exclusieve Zwitserse horlogehuis Girard-Perregaux presenteert nieuwe horloges in een nieuwe sportcollectie onder de naam Hawk. De horloges in de onmiskenbare Girard-Perregaux stijl, combineren vooruitstrevend design met een manufacture ervaring die teruggaat tot 1791. Er zijn twee verschillende modellen: een chronograaf en een duikhorloge.

Chrono Hawk

De Chrono Hawk heeft een indrukwekkend stalen horlogekast van 44 mm en wordt om de pols gedragen door een leren of rubberen band voorzien van een vouwsluiting. De wijzers en uurindexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor een optimale afleesbaarheid in het donker. Door de transparante kastbodem is het geheel in eigen huis ontworpen, ontwikkelde en geassembleerde uurwerk kaliber GP3300 te bewonderen.

Dit manufactuur uurwerk tikt met een frequentie van 4 Hz (28.800 bewegingen per uur) en heeft een gangreserve van 46 uur. Op de witte of zwarte wijzerplaat zijn naast de uren, minuten en seconden ook de datum (op 6 uur) en de subdials van de chronograaf (op 3 en 9 uur) afleesbaar. De wijzers en uurindexen zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor een optimale afleesbaarheid in het donker. De adviesprijs van de Chrono Hawk bedraagt € 11.600,-.

 

Sea Hawk
De Sea Hawk heeft veel overeenkomsten met zijn chronobroer, maar heeft onmiskenbaar zijn eigen kwaliteiten. Weliswaar is de Sea Hawk ook voorzien van een horlogekast van 44 mm en ook uitgerust met manufactuur uurwerk GP3300, maar dit duikhorloge is waterdicht tot 1.000 meter. De Sea Hawk wordt niet geïntimideerd door de diepte van de oceaan…

Het horloge is uitgerust met een heliumventiel voor gebruik tijdens decompressie. Daarnaast beschikt de Sea Hawk ook over een unidirectioneel (alleen tegen de klok in) draaiende bezel. Het horloge is voorzien van een geschroefde kastbodem en ook een geschroefde kroon. Deze constructie draagt uiteraard haar steentje bij aan de waterdichtheid tot grote diepte.

Voor een beter comfort is de kroon gepostioneerd op vier uur, en is de horlogekast zodanig geconstrueerd dat perfecte bescherming wordt geboden aan de kroon. Op de wit of zwarte wijzerplaat zijn de uren, minuten, kleine seconde (tussen 10 en 11 uur), datum (tussen 1 en 2 uur) en de gangreserve-indicator goed afleesbaar. De wijzers, uurindexen en de 0-stand op de bezel zijn voorzien van lichtgevend materiaal voor een perfecte afleesbaarheid onder water. De Sea Hawk wordt om de pols gedragen door een rubberen band met vouwsluiting. De adviesprijs van de Sea Hawk bedraagt € 8.950,-.

In onderstaand filmpje kunt u bepaalde facetten uit het productieproces bekijken.

Zie voor meer informatie ook www.girard-perregaux.com.

Pin It on Pinterest

Share This