17 januari 2013 | Het horlogehuis Girard-Perregaux presenteert een nieuw vlaggenschip binnen haar befaamde 1966 horlogecollectie. De nieuwe 1966 in 18 karaat rosé goud is uitgerust met drie illustere complicaties: minute repeater, jaarkalender en tijdvereffening.

Om de tijd en deze verschillende complicaties weer te kunnen geven, is het uurwerk opgebouwd uit 419 onderdelen. Op de verzilverde wijzerplaat voorzien van massief 18 karaat rosé gouden uurindexen zijn de verschillende functies of complicaties af te lezen. De tijd wordt weergegeven door 18 karaat rosé gouden uur- en minutenwijzers en een kleine seconde (op 9 uur). Tussen 1 en 2 kunt u de datum aflezen en op 7 uur de maand. Tussen 4 en 5 uur is de tijdsvereffening weergegeven.

De ultieme complicatie, zoals de minute repeater wel kan worden aangeduid, kan worden bediend door de hendel links op de horlogekast tussen 8 en 9 uur. Met het bedienen van de minute repeater wordt de drager van het horloge “beloond” met het geluid van een kristalhelder slagwerk dat de verstreken uren, kwartieren en minuten weergeeft. De minute repeater dateert uit het tijdperk vóór de uitvinding van elektriciteit, waarbij deze complicatie mensen tijdens de donkere nacht een indicatie kon geven van de tijd. In deze moderne tijd is deze complicatie niet echt meer nodig. Maar door een horloge uit te rusten met een minute repeater geeft een horlogehuis wel een visitekaartje af van haar superieure kwaliteit en hoogstaande technische kennis en kunde. De minute repeater kwalificeert niet voor niets als Grande Complication.

De 1966 is voorzien van een 18 karaat rosé gouden horlogekastkast met een diameter van 42 mm. De transparante kastbodem biedt een goed zicht op het mechanische handopwind uurwerk (E09-0003) dat tikt met frequentie van 3 Hertz (19.600 bewegingen per uur) en beschikt over een gangreserve van van ca. 100 uur. De bruggen zijn voorzien van Côtes de Genève-decoratie. Op de 18 karaat rosé gouden kroon is het GP logo gegraveerd. Het horloge wordt om de pols gedragen door een bruin alligator lederen band die is voorzien van een 18 karaat rosé gouden gesp-sluiting.

De oplage van deze 18 karaat rosé gouden 1966 (referentienummer 99651-52-131-BKBA) is gelimiteerd tot 15 stuks.

Zie voor meer informatie www.girard-perregaux.com.

Pin It on Pinterest

Share This