13 december 2012 | Het Zwitserse horlogehuis Laurent Ferrier presenteert een unieke Galet Secret in een oplage van slechts 1 exemplaar. Het horloge is voorzien van de afbeelding van een draak, een traditioneel sterrenbeeld in de Chinese dierenriem of astrologie.

Bijzonder aan de Galet Secret is dat de draak is “verborgen” en zijn formidabele voorkomen op de wijzerplaat alleen zichtbaar is op de momenten dat de drager van het unieke horloge dat wil laten zien. Er wordt slechts één exemplaar van dit horloge gemaakt dus uniek is een understatement.

Het klassiek gevormde polshorloge verbergt een uiterst ingenieus apparaat, dat er met hoge precisie voor zorgt dat twee ondoorzichtige “saffierglazen gordijntjes” kunnen draaien op een spil. Deze constructie maakt het mogelijk deze “gordijnen” 240° te openen om daarmee de prachtige draak te onthullen die in subtiele grijzen en gouden tinten is afgebeeld op de ivoorkleurige grand feu emaille wijzerplaat.

De Galet Secret is uitgerust met het bekende dubbele spiraal tourbillon kaliber dat volledig is ontwikkeld en geassembleerd in het eigen atelier van Laurent Ferrier. Dit complexe uurwerk is niet alleen zeer nauwkeurig, maar verbergt ook de ingenieuze complicatie voor het openen en sluiten van de “gordijnen”. Deze openen door het indrukken van een knop op de kroon. Indien gewenst kan de eigenaar ervoor kiezen om de wijzerplaat op een vaste tijd te laten openen. De horlogemaker van Laurent Ferrier kan dit dan programmeren. Net als bij een zonsopgang of een zonsondergang duurt het in dit geval een vol uur om de wijzerplaat te openen en ook een uur om weer te sluiten. Laurent Ferrier heeft voor dit complexe mechanisme een patent aangevraagd.

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van de Laurent Ferrier Galet Secret. Dit betreft niet de unieke Galet Secret Dragon in 18 karaat rood goud, maar gunt u wel een blik op het uurwerk en laat u enigszins zien hoe de “gordijntjes” werken…

De Galet Secret heeft een 18 karaat roodgouden horlogekast met een diameter van 42 mm en een hoogte (dikte) van 15,2 mm. De transparante saffierglazen kastbodem biedt zicht op het fraai uitgevoerde manufactuuruurwerk FBN 916.02 dat slaat met een frequentie van 3 Hz (21.600 tikken per uur). Het handopgewonden uurwerk bestaat uit 236 onderdelen en heeft een gangreserve van 80 uur.

De kroon is voorzien van een drukknop waarmee de wijzerplaat 240° kan worden geopend en met een tweede druk weer kan worden gesloten. Op de wijzerplaat zijn de uren en minuten afleesbaar. Het horloge is waterdicht tot een diepte van 30 meter en wordt om de pols gedragen door een krokodillenlederen bank voorzien van een 18 karaat roodgouden gesp- of vouwsluiting.

Zie voor meer informatie ook www.laurentferrier.ch.

Pin It on Pinterest

Share This