7 december 2012 | Gisteren introduceerde Franck Muller de Vintage Curvex 7-days power reserve. Dit horloge is voorzien van een mechanisch uurwerk dat is ontworpen en vervaardigd in het atelier van Franck Muller in Genève en beschikt over een gangreserve van 7 dagen.

Het mechanische uurwerk is met de hand gemaakt met de finesse en kwaliteit die zo kenmerkend is voor Vallée de Joux, de bakermat van de horlogerie. Die finesse laat zich onder meer zien in de perfect gevormde bruggen, de fraai uitgevoerde Côtes de Genève-decoratie en de helder rode robijnen, waarvan er maar liefst 27 in het uurwerk zijn verwerkt. Meester horlogemaker Pierre-Michel Golay is ook zeer trots op het resultaat: “De schoonheid van de Vintage 7-Days power reserve, het gedetailleerde uurwerk en het getoonde vakmanschap is uiterst nauwkeurig. De complexiteit van deze uitvoering maakt dit horloge tot een onmiskenbare Franck Muller Classic”.

De Vintage 7-days power reserve is voorzien van een mechanisch uurwerk kaliber FM 1700 dat bestaat uit 213 componenten. Het handopgewonden manufactuur uurwerk heeft een diameter van 31 mm en een dikte van 5 mm en tikt met 18.000 bewegingen per uur (2,5 Hz). Het uurwerk is voorzien van Côtes de Genève. Op de wijzerplaat zijn de uren, minuten, kleine seconde (op 6 uur) en de gangreserve-indicator (op 11 uur) afleesbaar. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en wordt om de pols gedragen door een alligatorlederen band.

Dit horloge is verkrijgbaar in roestvrij staal of 18 karaat rosé goud en zal in kleine series worden gemaakt.

Zie voor meer informatie ook www.franckmuller.ch.

Pin It on Pinterest

Share This