20 november 2012 | Tijdens “Florens 2012” heeft de Florens Foundation de “Florens prijs 2012” toegekend aan het Zwitserse horlogehuis Vacheron Constantin.

Florens 2012 vond plaats in de periode van 3 tot en met 11 november jl. in het Italiaanse Florence. Florens wordt elke twee jaar georganiseerd door de Florens Foundation, een stichting die zich ten doel stelt om het cultureel en het natuurlijk erfgoed te behouden en te bevorderen en daarmee tevens een bijdrage wil leveren aan de economische en sociale vooruitgang.

De Florens prijs is een onderscheiding voor de inzet van Vacheron Constantin voor het behoud en de bevordering van ambachtelijke kunst. De Florens prijs werd overhandigd aan Juan Carlos Torres, CEO van Vacheron Constantin, en is een blijk van erkenning voor een man die zich al jaren zowel persoonlijk als namens Vacheron Constantin inzet voor het ondersteunen van de wereld van kunst en cultuur, en daarmee bijdraagt aan een stevig fundament voor een blijvende overdracht van kunde en expertise.


V.l.n.r. Mauro Fancelli, vice-president van de Florens Foundation, Juan Carlos Torres,
CEO Vacheron Constantin en Giovanni Gentile, president van de Florens Foundation.

Met ruim 250 jaar ervaring in het maken horloges draagt Vacheron Constantin uiteraard haar steentje bij in het bestendigen en bevorderen van aloude en soms vergeten vormen van vakmanschap. Vacheron Constantin heeft er uiteraard belang bij om uitzonderlijke ambachten te ontwikkelen of te behouden, want daarmee blijft het merk ook in staat om bijzondere collecties te produceren. Zoals bijvoorbeeld de Metiers d’Art collectie van Vacheron Constantin, die een beroep op aloude ambachten als guillocheren, graveren, emailleren en juwelenzetten noodzakelijk maakt. En waarmee deze kunstenaars hun talenten kunnen blijven beoefenen.

De verbondenheid van Vacheron Constantin met kunst en vakmanschap komt tot uiting in de samenwerking met andere bekende instellingen over de hele wereld, zoals het Franse Institut National des Métiers d’Art en het Italiaanse Fondazione Cologni dei Mestieri d’Arte. Verder lanceerde Vacheron Constantin afgelopen april de “Cercle 250“, een internationale club van ondernemingen die tenminste 250 jaar actief zijn in het bedrijfsleven en die zich willen inzetten voor het behouden en het verder ontwikkelen van artistieke ambachten, een erfgoed van onschatbare waarde.

Pin It on Pinterest

Share This