17-5-2012 | Fashion designer John Varvatos en het Zwitserse horlogehuis Ernst Benz hebben hun samenwerking opnieuw luister bijgezet met de ontwikkeling van twee nieuwe, exclusieve limited edtion chronograafmodellen. Deze horloges volgen na de positieve reacties op de eerste lancering van twee limited editions modellen die door John Varvatos en Ernst Benz werden ontwikkeld.

De twee nieuwe variaties “Vintage White” en “Olive” zijn gemaakt volgens John Varvator ontwerpfilosofie “perfecte imperfectie”. De horloges zijn uitsluitend verkrijgbaar in een diameter van 47 mm. Deze redelijk forse horlogekast is opnieuw ontworpen met zijn schuine, gepolijste bezel en rechthoekig gevormde drukkers.

De horlogekasten van de Varvatos edities zijn ook de enige met een geborstelde kast en een gepolijste bezel. De unieke wijzerplaten zijn speciaal voor deze samenwerking ontwikkeld en zijn in afwijking van het originele modelontwerp voorzien van een kleurovergang. De tijd wordt aangegeven door bijzonder gevormde wijzers en sephia lichtgevende Arabische cijfers, met een subdial voor de kleine sekonde.

Daarnaast zijn op de wijzerplaat ook de uren, minuten en (centrale) sekonde van de chronograaffunctie afleesbaar evenals de dag en datum. De bezel omarmt synthetisch saffierglas. De bodemdeksel geeft zicht op het automatische valjoux 7750 chronograafuurwerk met een gangreserve van ca. 50 uur. Voor de horloges zijn diverse kleuren en materialen horlogebanden beschikbaar, van stof tot alligatorleder.

De horloges worden geleverd in een persoonlijk door Varvatos ontworpen horlogebox, met lederen zijkanten en een uniek vormgegeven behuizing voor het horloge. Deze limited editions zijn exclusief verkrijgbaar bij John Varvatos boetieks en de oplage is gelimiteerd tot 250 stuks van de Vintage white en 250 stuks van de Olive.

Zie voor meer informatie www.ernstbenz.com.

Pin It on Pinterest

Share This