Ernst Benz Chronolunar Officer | Alles over Horloges

Het Zwitserse horlogehuis Ernst Benz lanceert de De Chronolunar Officer, een bijgewerkte elegante interpretatie van de legendarische chronograaf uurwerken uit de jaren 40-50’s. De Chronolunar combineert twee fascinerende complicaties: een chronograaf en een jaarkalender met maanfase.

Ernst Benz Chronolunar Officer | Alles over Horloges

De release van de ChronoLunar Officer valt samen met het tienjarig jubileum van de Chronolunar, die de ontwikkeling van een nieuwe generatie uurwerken voor Ernst Benz heeft geïnspireerd.

Ernst Benz Chronolunar Officer | Alles over Horloges

De Chronolunar Officer heeft een horlogekast met een diameter van 44 of 47 mm. De naar keuze zwarte of witte wijzerplaat met handgeslepen stalen of gouden Arabische cijfers toont niet alleen de uren en minuten maar ook de kleine seconde (op 6 uur) de subdials van de chronograaf (op 9 en 12 uur) als ook de dag en maand (12 uur), de datum (separate wijzer met rode halve cirkel die datum rondom wijzerplaat aanwijst) en de maanfase (op 6 uur).

De transparante kastbodem biedt goed zicht op het kloppend hart bestaande uit automatisch Valjoux kaliber 7751 dat beweegt met 28.800 tikken per uur.

Ernst Benz Chronolunar Officer | Alles over Horloges

Specificaties Ernst Benz Chronolunar

UurwerkAutomatisch uurwerk
ReferentieGC40381 (44 mm)
GC10381 (47 mm)
Robijnen25
Frequentie4 Hz (28.800 A/H)
MateriaalRoestvrij staal
Diameter44 / 47 mm
WijzerplaatZwart of wit
HorlogeglasSaffierglas
KastdekselTransparant
HorlogebandAlligator lederen band
Waterresistant50 meter (50 BAR)
FunctiesUren, minuten, decentrale seconde, 24 uur indicatie, chronograaf, dag, maand, datum en maanfase

Zie ook Ernst Benz.

Pin It on Pinterest

Share This