7 september 2012 | In het jaar 2010 kreeg het Engelse horlogehuis Bremont de opdracht om een ​​unieke worldtimer te produceren voor de bemanning van de militaire Boeing C-17 Globemaster.

Volgens Bremont behoort het horloge zeker tot één van de meer ingewikkelde en gecompliceerde militaire horloges die ooit zijn gemaakt. Kenmerkend ontwerp van de Bremont C-17 Globemaster zijn de geëtste globe op de wijzerplaat en een Roto-Click® bezel waarmee de gebruiker de 24 tijdzones met behulp van de zogenaamde International Civil Aviation Organization (ICAO) airfield “identifiers” kan uitwerken. Elke “identifier” vertegenwoordigd een locatie in alle 24 tijdzones waar C-17’s kunnen landen. Door middel van de instelbare 24-uurwijzer kan het horloge UTC of “Zulu time” aanduiden.

© GlobalSecurity.Org | C-17 Globemaster III

De Boeing C-17 ofwel “Globemaster III” is een 4-motorig, high-wing, T-tailed militair transport vliegtuig van de United States Air Force, de United Kingdom Royal Air Force, de Royal Australian Air Force, de Canadian Air Force en de Qatar Emiri Air-Force. Het vliegtuig wordt vooral gebruikt voor strategisch en tactisch luchttransport van goederen en troepen naar de belangrijkste operationele basis, of vooruitgeschoven basis, waar ook ter wereld. Het is in staat een gevechtseenheid snel te droppen op een slagveld en te bevoorraden.

Bremont heeft goed begrepen dat ook niet-militairen natuurlijk geïnteresseerd zijn in een Globemaster en heeft voor de civiele markt de Bremont Worldtimer (ALT1-WT) ontwikkeld. Voor het merk de eerste dus een heuse primeur binnen de collectie. De horlogekast is uitgevoerd in een geharde Trip-Tick® roestvrijstalen kast met een diameter van 43 mm en een hoogte van 16 mm.

De horlogekast biedt plaats aan een gemodificeerd automatisch uurwerk met kaliber 13¼” BE-54AE. Het mechanische uurwerk voldoet aan de strenge criteria van het COSC en kwalificeert zich daarmee tot een gecertificeerde chronometer. Het uurwerk beweegt met 28.800 bewegingen per uur (4 Hz) en heeft een gangreserve van 42 uur. De wijzerplaat kan worden uitgevoerd in diverse kleuren.

De uur- en minutenwijzers zijn voorzien van superluminova. Op de wijzerplaat zijn naast de uren, minuten en sekonden ook de datum (op 3 uur), chronograaffuncties, een 24-uurs aanduiding en de Worldtime functie afleesbaar. Het datumvenster op de wijzerplaat is geïnspireerd op het Head Up Display (HUD) van de Globemaster.

De interne bezel, die kan worden bediend door de op 8 uur geplaatste kroon, maakt gebruik van een mechanisme (voorzien van kogellagers) om de ring minuut voor minuut te kunnen inschakelen. De geschroefde en transparante kastbodem biedt goed zicht op het mechaniek en de versierde rotor. Het geheel wordt om de pols gedragen door een kalfslederen horlogeband voorzien van een gesp-sluiting.

De Worldtimer is waterbestendig tot 100 meter diep. De Bremont Worldtimer wordt geleverd in een leren tas en een extra NATO-band. Overigens wel zo handig dat er ook gereedschap bij wordt geleverd om de horlogeband te kunnen verwisselen. Last but not least krijgt u bij de aankoop van het horloge ook nog een COSC-certificaat. De Bremont Worldtimer is verkrijgbaar in drie kleurvarianten: blauw, zwart en wit.

Zie voor meer informatie www.bremont.com.

Pin It on Pinterest

Share This