9-5-2012 | La Neuveville, een middeleeuwse stad aan het meer van Biel, viert dit jaar haar 700-jarig bestaan. Gelegen in de Jura, een Zwitserse horlogeregio bij uitstek, is La Neuveville ook “the home and DNA” van het Zwitserse horlogehuis RSW. Als eerbetoon aan deze belangrijke verjaardag heeft RSW een model vernoemd naar La Neuveville.

“La Neuveville” is beschikbaar in twee versies: een versie met een quartz uurwerk en een automatisch mechanisch uurwerk. Het horloge heeft een elegante vintage look en heeft een diameter van 42 mm en een hoogte van 9,15 mm (mechanisch) en 42 x 6,75 mm (quartz). Op de wijzerplaat zijn de uren, minuten, (centrale) sekonde en de datum (op 3 uur) afleesbaar.

De horlogekast heeft een geschroefde kastbodem. De quartz modellen zijn voorzien van een ETA quartz uurwerk (ETA 955.112) en de mechanische modellen zijn voorzien van een automatisch ETA uurwerk (ETA 2824-2 kaliber 111/2) dat trilt met een frequentie van 28.800 (4 Hz). Het mechanische uurwerk is voorzien van de inmiddels beroemde gepatenteerde kroon sluiting.

Zie voor meer informatie www.rsw.com.

Pin It on Pinterest

Share This