“Een horloge zegt iets over de drager”, is een veelgehoord adagium. Zou dat nou ook gelden voor een horlogedoos of watchwinder? Nee zult u wellicht denken.

Unieke horlogedoos | allesoverhorloges.nl

Nou mag dat in veel gevallen zo zijn, maar onlangs liep allesoverhorloges.nl een zeer bijzondere ontwerper tegen het lijf die een even bijzondere als unieke als exclusieve horlogedoos heeft ontworpen. De horlogedoos is gemaakt van echte slangenhuid in combinatie met Valencia leer. Het binnenwerk bestaat uit diverse vakken en losse bakken en is afgewerkt met bruin Nymphea papier (houtstructuur) en warmrood vilt op de bodem.

Unieke horlogedoos | allesoverhorloges.nl

De onderzijde van de doos is bekleed met rood velours. In de deksel is een map aangebracht waarin garantiebewijzen van horloges kunnen worden opgeborgen welke is voorzien van een sluiting gemaakt van de slangenstaart en een beentje. De deksel heeft noppen om tevens als bodem te fungeren en zo de doos te kunnen dragen wanneer hij geopend is. Voor de trotse eigenaar van een automatisch horloge is de horlogedoos voorzien van een watchwinder van het merk Scatola del Tempo.

Unieke horlogedoos | allesoverhorloges.nl

De slangenhuid vond de ontwerper op één van zijn reizen in een klein antiek winkeltje in een achteraf straatje en zou hebben toebehoord aan een overleden missionaris die lang in Afrika woonde.

De horlogedoos is ambachtelijk vervaardigd en is absoluut uniek, u zult er geen tweede van vinden. De afmeting van de horlogedoos is 40 cm * 32 cm * 21 cm. Deze even bijzondere als unieke als exclusieve horlogedoos kost ook wel een bijzondere lieve duit: de adviesprijs bedraagt € 2.900,- (inclusief BTW).

Unieke horlogedoos | allesoverhorloges.nl

Bent u geïnteresseerd in deze exclusieve horlogedoos? Of zou u graag een unieke horlogedoos geheel naar uw wensen laten vervaardigen? Stuur dan een mail naar info@allesoverhorloges.nl. Dan brengen wij u in contact met de ontwerper.

Pin It on Pinterest

Share This