30 januari 2013 | Edox is uitverkozen als de officiële tijdwaarnemer van de prestigieuze Extreme Sailing Series™ en daarmee consolideert het Zwitserse horlogemerk haar aanwezigheid in de zeilwereld.

Het horlogehuis Edox kan bogen op bijna 130 jaar ervaring in het maken van horloges en heeft een (nog immer ongeslagen) wereldrecord voor het dunste jaarkalender horloge. Sinds de lancering van de Hydrosub in 1961, met een waterdichtheid tot 500 meter, heeft Edox een grote affiniteit voor waterdichte horloges. Vanaf 2008 zijn de modellen uit de Grand Ocean collectie voorzien van details die verwijzen naar de zeilsport.

Extreme Sailing Series© Lloyd Images

Tijdens de Extreme Sailing Series zullen een aantal van de beste schippers in de wereld met elkaar de competitie aangaan met zeilraces over 8 rondes verspreid over 3 continenten. Elke ronde duurt vier dagen met een reeks van 30 of meer korte maar intense races gedurende 10-15 minuten. Om toeschouwers een optimaal zicht te geven, vinden de topklasse races vlak bij de kust plaats.

De 12-meter lange multi-rompen zijn echte carbon speed machines die topsnelheden kunnen bereiken van bijna 65 km/u. De Extreme Sailing Series mogen zich verheugen in veel belangstelling: de races trekken meer dan 1 miljoen toeschouwers, zijn meer dan 1 miljoen keer bekeken op het officiële YouTube-kanaal, kent 33.000 fans op Facebook en een wereldwijd televisiepubliek, waaronder live broadcases op locatie en een speciale zevendelige tv-serie uitgezonden op meer dan 40 kanalen op de vijf continenten.

Edox Grand Ocean Extreme Series Special Edition

Ter ere van deze nieuwe samenwerking met Extreme Sailing Series lanceert Edox een speciale editie van het Grand Ocean horloge. Deze nieuwe Grand Ocean Extreme Series Special Edition is met een diameter van 48 mm een zeer forse jongen. De roestvrij stalen horlogekast is voorzien van zwarte PVD-coating. Het kloppend hart bestaat uit het automatische Edox 45 kaliber (gebaseerd op de ETA 2892-A2).

Op de zwarte wijzerplaat zijn naast de uren, minuten, seconden, grote datum ook de chronograaffunctie af te lezen. Het horloge is waterdicht tot 300 meter en wordt om de pols gedragen door een zwart rubberen band met roestvrijstalen gesp-sluiting die is voorzien van het Edox-logo. Beschikbaar vanaf juli 2013.

Zie ook www.edox.ch.

 

Pin It on Pinterest

Share This