Het fenomeen horloge-industrie en Nederland begint meer en meer een ‘normale’ combinatie te worden. Niet in de Zwitserse trant van “Zeg Nederland en iedereen roept horloges”, maar toch. Er bestaat inmiddels een heel respectabel lijstje aan Nederlandse horlogemerken “Hollands Glorie” en nog steeds komen er Nederlandse horlogemerken bij.

Dutch Watch Professional | Alles over Horloges

Sinds 2016 kent Nederland een samenwerking van enkele Nederlandse horlogemerken (Holthinrichs Watches, Pellikaan Timing en Subdelta) onder de naam Dutch Watch Professionals ofwel “DWP”. Het idee achter DWP is om het inmiddels aanzienlijk aantal ‘microbrands’ dat ons land rijk is, te gaan organiseren.

Enkele doelen van dit initiatief zijn het uitwisselen van kennis en ervaring, gezamenlijke inkoop, het combineren van marketing en reclame en een eenduidig gezicht naar buiten toe. Dit alles gebeurt onder de vlag van DWP. Vorige maand is de site van Dutch Watch Professionals van start gegaan en het aantal deelnemende bedrijven groeit nog steeds. Wat Alles over Horloges betreft een lovenswaardig initiatief binnen ‘Hollands Glorie’.

Dutch Made
DWP streeft ook naar het introduceren van het keurmerk ‘Dutch Made’, een equivalent van het befaamde keurmerk Swiss Made. Het keurmerk Dutch Made zal (uiteraard) alleen worden toegekend aan horloges die voldoen aan de door DWP vastgestelde (kwaliteits)eisen.

Dutch Watch Professionals | Alles over Horloges

2e Dutch Watches Showcase
Het eerstkomende grote evenement van DWP is de inmiddels 2e Dutch Watches Showcase op 27 mei 2017 in het centrum van Utrecht. Deze beurs is bedoeld voor, en wordt georganiseerd door Nederlandse ‘microbrands’ van horloges en toeleveranciers van deze bedrijfstak (graveerders, fabrikanten horlogebanden, horlogemakers etc.). Daar krijgt ieder merk de kans zijn producten aan een breed publiek te tonen. Het programma bevat ook presentaties en interviews; kortom, er zal meer dan voldoende te beleven zijn voor de echte horlogeliefhebber. Opereert u in de bedrijfstak horloges en bent u nog geen lid van DWP? Klik nu hier voor meer informatie.

Bent u geïnteresseerd in (Nederlandse) horloges?
Reserveer dan 27 mei 2017 in uw agenda. De Dutch Watches Showcase vindt plaats op zaterdag 27 mei a.s. tussen 12.00 tot 18.00 uur in de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, 3511 AZ Utrecht. Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten want de toegang is gratis!

Pin It on Pinterest

Share This